Καμίνης: Επιβεβαιώνει την εμπλοκή με την ημερομηνία των εκλογών ΟΤΑ – παράνομη η 18η Μαΐου

Την εμπλοκή με την ημερομηνία των αυτοδιοικητικών εκλογών στην οποία είχε αναφερθεί σε πρόσφατο ρεπορτάζ της η afodioikisi.gr, επιβεβαιώνει ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργός Καμίνης. Συγκεκριμένα, ο κ. Καμίνης που είναι και νομικός, μιλώντας στο mega, τόνισε ότι αν δεν διεξαχθούν από τον πρώτο γύρο ταυτόχρονα οι τοπικές εκλογές μαζί με τις ευρωεκλογές, θα έχει διαπραχθεί παρανομία, ζητώντας να γίνουν μαζί την ίδια Κυριακή, δηλαδή στις 25 Μαΐου. Όπως είπε ο κ. Καμίνης, αυτό που φαίνεται να κυοφορείται, και μιας και οι πανελλήνιες ορίστηκαν από το υπουργείο Παιδείας στις 27 Μαΐου, είναι ότι την 1η Κυριακή στις 18 θα γίνουν μόνο οι τοπικές, και την επόμενη Κυριακή οι ευρωεκλογές. Όμως αυτό είναι εκτός νόμου όπως παρατήρησε λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Φοβάμαι όπως διαβάζω τη διάταξη, το άρθρο 9 του Καλλικράτη, αν κάνουν κάτι τέτοιοι, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα νομιμότητας και δεν πρέπει να διακυβευθεί το κύρος των εκλογών. Ο νόμος λέει ότι διεξάγονται ταυτόχρονα οι τοπικές εκλογές και οι ευρωεκλογές. Όταν λοιπόν ο νόμος λέει να διεξάγονται ταυτόχρονα οι τοπικές εκλογές και οι ευρωεκλογές, πώς νοείται έχοντας εκλέξει από την πρώτη Κυριακή δημοτικούς συμβούλους και δημάρχους, να πηγαίνεις τη δεύτερη Κυριακή σε εκλογές;» 

Υπενθυμίζεται ότι η aftodioikisi.gr είχε αποκαλύψει την ένσταση του ΣΥΡΙΖΑ για την ημερομηνία των αυτοδιοικητικών εκλογών. Εναν περίπου μήνα μετά, ξέσπασε ανοιχτή σύγκρουση με την κυβέρνηση που εμφανίστηκε ανυποχώρητη στην απόφασή της.

Διοικητική απορρύθμιση με τη μείωση του προσωπικού

Σε ό,τι αφορά τη μείωση προσωπικού στο δήμο, ο κ. Καμίνης σημείωσε ότι οι υπηρεσίες έχουν συρρικνωθεί: «Έχουμε πάει από τους 12.500 που παρέλαβα εγώ, στους 7.000 και πιθανότατα, αν υπάρξουν δίκες με συμβασιούχους στους 6.000 κάτι που έχει φέρει και διοικητικές απορρυθμίσεις.»

Αναφορικά με τα περιστατικά που έγιναν γνωστό για το Ληξιαρχείο Αθηνών και τις 543 εκπρόθεσμες δηλώσεις γεννήσεως τα τελευταία 2 χρόνια, ο κ. Καμίνης έδωσε έμφαση στο νομοθετικό κενό που υπήρχε και σημείωσε ότι το γεγονός ότι διεξάγεται έρευνα δείχνει ακριβώς το ότι ο Δήμος Αθηναίων δεν θέλει να έχει καμία σκιά πάνω του, ενώ υπενθύμισε ότι πρώτος εκείνος έφτιαξε την υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΜΙΝΗΣ, ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!