Καμίνης: Είμαστε αντίθετοι με την απλή αναλογική -Αλλοίωση εκλογικού αποτελέσματος

Την ευθεία αντίθεση του με τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς περί της εφαρμογής του συστήματος της απλής αναλογικής στην τοπική αυτοδιοίκηση, εξέφρασε ο δήμαρχος Αθηναίων, στην τοποθέτηση του, κατά τη διάρκεια του σημερινού δημοτικού συμβουλίου.

«Θα μου επιτρέψετε να ξεκινήσω με ένα σχόλιο για τα όσα διοχετεύονται στον τύπο άλλοτε ως πληροφορίες άλλοτε ως συμπεράσματα επιτροπών για τον τρόπο εκλογής εκπροσώπων στην τοπική αυτοδιοίκηση», ανέφερε ο Γ. Καμίνης και ξεκαθάρισε: «H απόπειρα της κυβέρνησης να εισαγάγει σύστημα απλής αναλογικής στις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση θα μας βρει αντίθετους. Την ώρα μάλιστα που όχι μόνο σε όλη την Ευρώπη αλλά στον κόσμο ολόκληρο, ο ρόλος των πόλεων γίνεται όλο και πιο σημαντικός».

Ο ίδιος μάλιστα υποστήριξε ότι «η πρόθεση της κυβέρνησης σχετίζεται πιο πολύ με την ανακατανομή δυνάμεων στις τοπικές εκλογές και την αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος, παρά με την αναλογική συμμετοχή των δυνάμεων στα κέντρα λήψης των αποφάσεων» και συνέχισε: «Αυτό είναι το πρόβλημα της αυτοδιοίκησης σήμερα; Δηλαδή στην προοπτική μιας παρατεταμένης κυβερνητικής αστάθειας να προσθέσουμε και την αδυναμία των τοπικών αρχών να διασφαλίζουν τη διακυβέρνηση των δήμων και των περιφερειών; Θα πρόκειται για την πλήρη παράλυση της εκτελεστικής εξουσίας.

Την ώρα που όλα δείχνουν ότι οι πόλεις και η τοπική αυτοδιοίκηση είναι ένας βραχίονας σταθερότητας στην κυβερνητική αστάθεια και την ακυβερνησία, που συχνά προκαλείται από την αδυναμία συνεργασίας μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων, κάποιοι θέλουν να μεταθέσουν τα ίδια προβλήματα στους δήμους».

Παράλληλλα ο Γ. Καμίνης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση του τριμελούς πλημμελειοδικείου να αθωώσει τον δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη από τη δίωξη που του άσκησε η Χρυσή Αυγή.

Τέλος εξέφρασε τη λύπη του για την απώλεια σημαντικών προσώπων, όπως του Γιάννη Κουνέλλη, του Δημήτρη Μυταρά, του Νίκου Κούνδουρου, του Λουκιανού Κηλαηδόνη, καθώς και του ορειβάτη Κώστα Τζιβελέκα. «Πρόκειται για ανθρώπους που σημάδεψαν το χώρο τους και η απουσία τους είναι δυσαναπλήρωτη», δήλωσε χαρακτηριστικά.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ, ΚΑΜΙΝΗΣ, ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ, ΑΛΛΟΙΩΣΗ, ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!