Καμίνης: Διώχνουμε επίορκους των οποίων οι υποθέσεις χρονίζουν

Πειθαρχικά μέτρα κατά των επίορκων υπαλλήλων λαμβάνει ήδη ο Δήμος Αθηναίων και «αυτήν τη στιγμή έχει μπει πάρα πολύ δυνατά σε αυτό, δηλαδή διώχνουμε υπαλλήλους σε περιπτώσεις, των οποίων χρονοτριβούσαν επί πολύ χρονικό διάστημα οι πειθαρχικές διαδικασίες», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο ΒΗΜΑ FM.

Επανέλαβε, δε, τη θέση του για το θέμα των επίορκων που κατηγορούνται για αδικήματα εκτός υπηρεσίας, κάτι που στο παρελθόν, όπως του έχει πει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης θα αλλάξει: «Εγώ δε δέχομαι ότι πρέπει να θεωρείται επίορκος ένας υπάλληλος, όταν έχει διαπράξει αδίκημα εκτός υπηρεσίας, λόγου χάρη διαπληκτίστηκε ή δεν πληρώνει τη διατροφή στη διαζευγμένη σύζυγο του, και γι΄αυτό να θεωρείται επίορκος και θα πρέπει να φύγει. Επομένως όχι υπερβολές, πραγματικά αυτοί οι οποίοι έχουν παρανομήσει να υποστούν τις συνέπειες», είπε ο δήμαρχος Αθηναίων.

Πρόβλημα η… αργή απονομή της Δικαιοσύνης

Αναφερόμενος στην καθυστέρηση των δικαστηρίων να εκδώσουν αποφάσεις για επίορκους που έχουν παραπεμφθεί στα ποινικά δικαστήρια, ο δήμαρχος Αθηναίων σημείωσε: «Αυτό είναι ένα τρομακτικό πρόβλημα στη χώρα, το δικαίωμα της Δικαιοσύνης να χρονοτριβεί». Και συμπλήρωσε: «Το ξέρετε ότι εδώ δυστυχώς υπάρχουν και τρομοκράτες για τους οποίους παρήλθε η περίοδος της προφυλάκισης και αφέθηκαν ελεύθεροι».

 

Διαβάστε επίσης:
Μανιτάκης: Τα μέτρα κατά επίορκων προστατεύουν τους καλούς υπαλλήλους
Καμίνης: Προς ελαστικοποίηση του νόμου για τους επίορκους

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΚΑΜΙΝΗΣ, ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, ΕΠΙΟΡΚΟΙ, ΜΑΝΙΤΑΚΗΣ


Αφήστε μια απάντηση