Καμίνης: Δεν υπάρχουν δικαιώματα χωρίς ασφάλεια

  • Απο stergios
  • 15 Απριλίου 2018 - 20:00
  • Comments Off

Παρέμβαση στην τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ «Ακραίως» έκανε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης το πρωί της Κυριακής. Αφορμή, σχόλιο του δημοτικού συμβούλου Βασίλη Καπερνάρο για την Αθήνα και περιστατικά βίας.

«Δεν θα απαντήσω ευθέως τώρα στον κ. Καπερνάρο. Τις απόψεις του κ. Καπερνάρου, όποτε έρχεται στο δημοτικό συμβούλιο, τις έχω ακούσει. Κατά τα λοιπά, για το πρόβλημα της πολιτικής βίας στα Εξάρχεια, το πρώτο που πρέπει να πούμε είναι ότι χρονίζει. Κρατάει πάρα πολλά χρόνια, είναι αποτέλεσμα της αδράνειας της Πολιτείας δεκαετίες τώρα. Το δεύτερο είναι ότι δεν υπάρχουν δικαιώματα χωρίς ασφάλεια. Όλη η σύγχρονη ιστορία των δικαιωμάτων πηγάζει από το δικαίωμα στην ασφάλεια, οπότε οποιοσδήποτε έρχεται να αντιπαραθέσει αυτά τα δύο, διαπράττει τεράστιο σφάλμα. Το τρίτο είναι ότι δεν δίστασα ποτέ ως δήμαρχος Αθηναίων να υποστηρίξω τον υπουργό Δημόσιας Τάξης όταν λάμβανε μέτρα για περισσότερη ασφάλεια, όχι μόνο στα Εξάρχεια, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή. Εγώ το έκανα αυτό όταν τερματίστηκαν οι καταλήψεις στη βίλα Αμαλίας και στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης», είπε ο δήμαρχος Αθηναίων.

Σε ερώτημα δημοσιογράφου «Χρειάζεται η καταστολή;», ο δήμαρχος απάντησε : «Σε μια σύγχρονη πολιτεία χρειάζονται και τα δύο, στο πλαίσιο του Συντάγματος και των νόμων. Αυτό είναι απολύτως σαφές. Έχω προκαλέσει επανειλημμένες συζητήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο, έχουμε εκδώσει ψηφίσματα, έχω καλέσει τους εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων, έχω ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς. Αυτά αποτελούν μέσο πίεσης. Έχω ζητήσει την παραίτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΑΘΗΝΑ, ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, ΝΙΚΟΣ ΤΟΣΚΑΣ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΜΙΝΗΣ, ΒΙΑ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!