καμίνης-αποφασισμένοι-να-επιβάλουμ-363562
ΔΗΜΟΙ | 27.01.2018 | 14:45

Καμίνης: «Αποφασισμένοι να επιβάλουμε τους κανόνες παντού»

“Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα των πολιτών της Αθήνας, είμαστε αποφασισμένοι να επιβάλουμε τη νομιμότητα παντού. Δεν μπορεί η όποια ανάπτυξη να γίνεται άναρχα, εις βάρος του δημόσιου χώρου και της ποιότητας ζωής των κατοίκων”, τόνισε στην ομιλία του στο συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ), ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, αναφερόμενος στη συντονισμένη προσπάθεια που έχει ξεκινήσει ο δήμος Αθηναίων για την απελευθέρωση του δημόσιου χώρου στην πόλη.

Παράλληλα, ο δήμαρχος Αθηναίων ευχαρίστησε την ΠΟΜΙΔΑ και την εταιρία Interamerican για την πρωτοβουλία τους να στηρίξουν έμπρακτα το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ). “Σας ευχαριστώ θερμά και εκ μέρους των εργαζομένων του ΚΥΑΔΑ που σας διαβεβαιώ ότι δίνουν καθημερινά ένα μεγάλο αγώνα για να μπορούν να στηρίξουν τους κοινωνικά ασθενέστερους συμπολίτες μας. Η πρωτοβουλία σας είναι ένα παράδειγμα προς μίμηση και αποτελεί μια σημαντική στήριξη στην προσπάθεια που κάνουμε. Μια προσπάθεια που έχει συμβάλλει στο να δημιουργηθεί στον δήμο Αθηναίων ένα ισχυρό δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης που υποστηρίζει καθημερινά, με σεβασμό και αξιοπρέπεια 26.000 συνανθρώπους μας. Και για να είμαστε σε θέση να το πετύχουμε αυτό, καταφέραμε να φέρουμε δίπλα μας εταιρείες, φορείς, όπως η ΠΟΜΙΔΑ και φυσικά απλούς πολίτες”.

Αναφερόμενος στα δημοτικά τέλη, ο κ. Καμίνης τόνισε ότι “όταν όλοι οι φορολογικοί συντελεστές στα ακίνητα ανεβαίνουν αλματωδώς, έχουμε μειώσει 6,5% τα οικιακά δημοτικά τέλη τα τελευταία 5 χρόνια και 13-17% τα επαγγελματικά, ενώ στόχος μας είναι έως το τέλος της θητείας να έχουν μειωθεί τα δημοτικά τέλη κατά 20%. Επίσης προχωρήσαμε σε απαλλαγή από την καταβολή τελών στους πολυτέκνους, τρίτεκνους, απόρους ενώ μειωμένα κατά 50% είναι τα τέλη για μονογονεϊκές οικογένειες και αναπήρους”.

Τέλος, με την ιδιότητα του υπευθύνου για την κατάρτιση του προγράμματος του Κινήματος Αλλαγής, κάλεσε τον πρόεδρο της ΠΟΜΙΔΑ, Στράτο Παραδιά, σε διαβούλευση για όλα τα βασικά θέματα που απασχολούν τους ιδιοκτήτες ακινήτων: το ζήτημα των πλειστηριασμών, το θέμα του ΕΝΦΙΑ, την απλοποίηση της διαδικασίας μεταβίβασης ακινήτων, τα φορολογικά κίνητρα αναβάθμισης και ανακαίνισης των κτιριακών υποδομών.