Καμίνης: Απαιτείται κοινή πορεία Αυτοδιοίκησης και Πολιτείας για το Μεταναστευτικό – Τι δήλωσε για Χρυσή Αυγή, Βαρουφάκη, δημοψήφισμα και ενδεχόμενη εμπλοκή στην πολιτική

Κοινή πορεία δήμου Αθηναίων, περιφέρειας Αττικής και Πολιτείας, προτάσσει ο δήμαρχος, Γιώργος Καμίνης, για την επίλυση του μεταναστευτικού ζητήματος. «Αν πορευθούμε από κοινού η Πολιτεία, η Περιφέρεια και ο δήμος θα βρούμε την λύση στο ζήτημα. Δεν επιτρέπεται να λέμε ότι δεν έχει λύση το πρόβλημα. Θέλει μέθοδο και πολιτική σε πολλά επίπεδα. Και στο διεθνές και στο ευρωπαϊκό και στο εθνικό. Πως θα αντιμετωπιστεί; Με μία αλληλεγγύη σε τρία επίπεδα: πρώτα από όλα, την ευθύνη δεν μπορεί να την επωμισθεί μόνο η Αθήνα. Έχω ζητήσει μία αλληλεγγύη από όλες τις περιοχές της χώρας», είπε ο κ. Καμίνης μιλώντας στη ΝΕΡΙΤ.

Ταυτόχρονα ζήτησε κίνητρα της Πολιτείας, ώστε να κινητοποιηθούν οι δήμαρχοι για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Ακόμη, ερωτηθείς για ενδεχόμενη μελλοντική εμπλοκή του στην κεντρική πολιτική σκηνή, απάντησε: «Χωρίς να θέλω να υπεκφύγω δεν με απασχολεί καθόλου. Εγώ σε όλη μου την ζωή  έχω διαμορφώσει μια νοοτροπία, είτε ως Πανεπιστημιακός δάσκαλος, είτε ως Συνήγορος του Πολίτη, είτε μετά ως δήμαρχος, προσπαθούσα πάντοτε να κάνω σωστά τη δουλειά μου. Αυτό κάποια στιγμή αναγνωρίστηκε. Αυτή τη στιγμή, αυτός είναι εμένα ο στόχος μου. Να κάνω καλά τη δουλειά μου».

Παρακάτω, τα βασικότερα σημεία της συνέντευξης του δημάρχου Αθηναίων:

-Για το μεταναστευτικό.

Γ.ΚΑΜΙΝΗΣ: «Αν πορευθούμε από κοινού η Πολιτεία, η Περιφέρεια και ο δήμος θα βρούμε την λύση στο ζήτημα. Δεν επιτρέπεται να λέμε ότι δεν έχει λύση το πρόβλημα. Θέλει μέθοδο και πολιτική σε πολλά επίπεδα. Και στο διεθνές και στο ευρωπαϊκό και στο εθνικό. Πως θα αντιμετωπιστεί; Με μία αλληλεγγύη σε τρία επίπεδα: πρώτα από όλα, την ευθύνη δεν μπορεί να την επωμισθεί μόνο η Αθήνα. Έχω ζητήσει μία αλληλεγγύη από όλες τις περιοχές της χώρας. Προς το παρόν δεν είναι σαφής η απάντησή τους. Αυτό θα εξαρτηθεί και από την στάση που θα τηρήσει η κεντρική διοίκηση. Δεύτερον, για να λειτουργήσουν οι δήμαρχοι, πρέπει να τους δοθούν κάποια κίνητρα. Και τρίτον, επειδή μιλάμε για ένα πρόβλημα που θα υπάρχει και τις επόμενες δεκαετίες θέλει μία γενναία παγκόσμια πρωτοβουλία για τις χώρες του νότου που δοκιμάζονται από τα μεταναστευτικά κύματα. Η Ευρώπη πρέπει να ανακινήσει το ζήτημα ώστε να δούμε πως θα μπορέσουμε αυτούς τους ανθρώπους να τους κρατήσουμε στις χώρες τους, μέσα από μια δημιουργική οικονομική συνεργασία και οικονομική ανάπτυξη αυτών των χωρών».

-Για την «Χρυσή Αυγή».

Γ.ΚΑΜΙΝΗΣ: «Άλλο το εκλογικό της ακροατήριο της «Χρυσής Αυγής» και άλλο η οργανωμένη δύναμή της και ειδικά τα τάγματα εφόδου, που λειτουργούσαν κυρίως στην Αθήνα. Λειτουργούσαν με την ανοχή κάποιων πολιτών και δυστυχώς με την ανοχή κάποιων τμημάτων μέσα στην αστυνομία. Η «Χρυσή Αυγή» δε γεννήθηκε από την μία ημέρα στην άλλη. Την έφερε στην επιφάνεια, ραγδαία και απότομα, η οικονομική κρίση καθώς και η ανυποληψία που περιέπεσαν οι παραδοσιακές πολιτικές δυνάμεις της χώρας. Στο βαθμό που θα αρχίσουν να θεραπεύονται αυτά τα αίτια τότε, θα δούμε και την «Χρυσή Αυγή» να ξεφουσκώνει».

-Για την ενασχόληση των ΜΜΕ με τον κ. Βαρουφάκη.

Γ.ΚΑΜΙΝΗΣ: «Λόγω απειρίας, ή δεν ξέρω για ποιο άλλο λόγο, προσέλκυσε πάνω του υπερβολικά τα φώτα της δημοσιότητας. Εγώ νομίζω ότι πρέπει να υπηρετούμε το δημόσιο συμφέρον, κρατώντας όσο το δυνατόν το προσωπικό μας προφίλ χαμηλά, χωρίς να υποβαθμίζουμε ποτέ την πολιτική μας άποψη και τη θέση μας για τα δημόσια πράγματα. Εκεί θεωρώ ότι υπήρξε κάποια στιγμή, μια σημαντική έλλειψη ισορροπίας μεταξύ του προσωπικού και του πολιτικού στοιχείου».

-Για τα σενάρια περί δημοψηφίσματος.

Γ.ΚΑΜΙΝΗΣ: «Δεν θα με έβρισκε σύμφωνο. Πρώτα από όλα δημοψήφισμα με ποιο ερώτημα; Τα δημοψηφίσματα πρέπει να έχουν πολύ σαφείς επιλογές. Γιατί να έχουμε δημοψήφισμα; Δεν έχουμε μια κυβέρνηση με πάρα πολύ νωπή την λαϊκή εντολή; Είναι μια κυβέρνηση, που συναντιέται με την πραγματικότητα. Θα πρέπει να συνομιλήσει με τους εταίρους, να διαπραγματευθεί και αυτή τη διαπραγμάτευση να την φέρει σε πέρας και να πάμε επιτέλους σε ανάπτυξη».

-Για πιθανή εμπλοκή του στην πολιτική.

Γ.ΚΑΜΙΝΗΣ: » Χωρίς να θέλω να υπεκφύγω δεν με απασχολεί καθόλου. Εγώ σε όλη μου την ζωή  έχω διαμορφώσει μια νοοτροπία, είτε ως Πανεπιστημιακός δάσκαλος, είτε ως Συνήγορος του Πολίτη, είτε μετά ως δήμαρχος, προσπαθούσα πάντοτε να κάνω σωστά τη δουλειά μου. Αυτό κάποια στιγμή αναγνωρίστηκε. Αυτή τη στιγμή, αυτός είναι εμένα ο στόχος μου. Να κάνω καλά τη δουλειά μου».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΜΙΝΗΣ, ΓΙΑΝΗΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ, ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!