Καμίνης: Αναγκαίο βήμα η «Πρωτοβουλία των 5»

«Παντού σε όλη την Ελλάδα, σχεδόν σε όλους τους δήμους της χώρας,  ξεφύτρωσαν σε αυτές τις δύσκολες εποχές, καινούριοι θεσμοί, νέες μορφές, νέες οργανώσεις θεσμοθετημένες, αλλά και άτυπες, κοινωνικής αλληλεγγύης, εθελοντισμού και προσφοράς και είναι τιμή μας που στην πρωτοπορία αυτού του κύματος της νέας κοινωνικής αλληλεγγύης, οι 5 δήμοι και οι 5 δήμαρχοι ήμασταν και είμαστε στη πρωτοπορία», είπε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης στην ομιλία του στο Βόλο, στην πρώτη ανοιχτή εκδήλωση της πρωτοβουλίας των «5» ανεξάρτητων δημάρχων για τη κοινωνική πολιτική.

Για το δήμαρχο της πρωτεύουσας η σημερινή εκδήλωση, που θέτει μπροστά τις αρχές της συλλογικής ευθύνης και της κοινωνικής αλληλεγγύης, είναι «ένα επιπλέον αναγκαίο βήμα», που «θα τεκμηριώσει και θα κωδικοποιήσει τις νέες μορφές και τις προτάσεις με τρόπο τέτοιο, που να μπορούν να γίνουν κτήμα του κάθε δήμου, ανάλογα με το τι χρειάζεται ή το τι σκοπεύει να κάνει και της κάθε δημοτικής παράταξης ή κοινωνικής ομάδας που θέλει να ασχοληθεί με τέτοιου είδους θέματα». Και πρόσθεσε χαρακτηριστικά ότι «αυτή είναι και η ουσία της πρωτοβουλίας των 5. Για αυτό και συνάντησε τόσο μεγάλο πολιτικό και επικοινωνιακό ενδιαφέρον».

Ο κ.Καμίνης επεσήμανε ότι πλέον από σήμερα είναι online και το site της πρωτοβουλίας και εξέφρασε την ελπίδα «ο διάλογος, το ενδιαφέρον και η συνεχής αλληλεπίδραση μεταξύ μας, να φέρουν νέες ιδέες καινοτόμες και νέες προτάσεις και από τους πολίτες, για τους πολίτες».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΒΟΛΟΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΜΙΝΗΣ, ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ 5


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!