Καμίνης: Αλλάζουμε χρόνο στον πιο όμορφο πεζόδρομο του κόσμου - Aftodioikisi.gr
Κυριακή
28
Νοέμβριος
Back

Καμίνης: Αλλάζουμε χρόνο στον πιο όμορφο πεζόδρομο του κόσμου

Στον πεζόδρομο της Αποστόλου Παύλου με φόντο την Ακρόπολη υποδέχθηκε φέτος για πρώτη φορά η Αθήνα το νέο έτος.  Στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης εξήγησε γιατί φέτος «εγκαταλείφθηκαν» οι παραδοσιακοί  χώροι του Συντάγματος και της Πλατείας Κοτζιά:«Φέτος αλλάζουμε το χρόνο εδώ στο Θησείο στη σκιά της Ακρόπολης. Στον χώρο αυτό, πριν από περίπου δυόμιση χιλιάδες χρόνια, διαμορφώθηκε σταδιακά η ιδέα ότι οι κοινωνίες οργανώνονται μέσα από τον δημοκρατικό διάλογο, στον οποίο η βία δεν έχει καμιά θέση. Διδαχτήκαμε επίσης με τα χρόνια πως Δημοκρατία δεν σημαίνει μόνο διάλογος,αλλά και κοινωνικά δικαιώματα και προστασία των αδυνάτων. Αυτό προσπαθούμε κάθε μέρα να κάνουμε στο Δήμο της Αθήνας».

Νωρίτερα σε δηλώσεις του στη ΝΕΤ είχε τονίσει ότι «επιλέξαμε το συγκεκριμένο χώρο γιατί θέλουμε να δείξουμε ότι η πόλη αυτή έχει μια ιστορία 2.500 χιλιάδων ετών. Θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα ότι παρά τις δύσκολες στιγμές τις οποίες περνάμε η πόλη διαθέτει δυναμισμό και εξωστρέφεια. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε  στο χώρο που δεσπόζει η πιο συμβολική εικόνα του Ελληνισμού διεθνώς και ότι βρισκόμαστε στον πιο ιστορικό και ωραίο πεζόδρομο της Ευρώπης, μην πω και του κόσμου. Αλλάζουμε φέτος την χρονιά, στέλνοντας ένα μήνυμα στη διεθνή κοινότητα, ότι η πόλη αυτή υπάρχει, υπήρχε εδώ και χιλιάδες χρόνια, είναι όρθια, μάχεται και ξέρει και να διασκεδάζει».

Αμέσως μετά το μήνυμα του δημάρχου Αθηναίων ξεκίνησε η συναυλία με τα μουσικά σύνολα του δήμου και τους «Μπλε».

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!