Κάλεσμα δημάρχου Αλίμου στο εκκλησάκι του κτήματος Τραχώνων

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στις εορταστικές εκδηλώσεις των Εισοδίων της Θεοτόκου στο Βυζαντινό εκκλησάκι του κτήματος Τραχώνων απευθύνει ο δήμαρχος Αλίμου Θάνος Ορφανός, καταγγέλλοντας την ιδιοκτήτρια εταιρεία Μάκρο που αρνείται την πρόσβαση στο Βυζαντινό μνημείο, την ώρα που ούτε το υπουργείο Πολιτισμού απαντάει στις επιστολές και τις διαμαρτυρίες του δήμου, των κατοίκων και άλλων φορέων.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του δημάρχου και το πρόγραμμα των διήμερων εκδηλώσεων:

    Ως γνωστόν η ιδιοκτήτρια εταιρία Μάκρο αρνείται την πρόσβαση στο μοναδικό διασωσμένο και χαρακτηρισμένο ως Βυζαντινό μνημείο του Αλίμου και των Νοτίων Προαστίων τόσο στους πολίτες, όσο και στην μαθητική κοινότητα της περιοχής μας. 
        Έφτασε δε να αρνηθεί την είσοδο και σε καθηγητές και ερευνητές του Πανεπιστημίου Αθηνών. 
        Και αυτά παρά την σχετική επιστολή του Δημάρχου, που δεν απαντήθηκε ποτέ, παρά τις αλλεπάλληλες επιστολές και διαμαρτυρίες, κατοίκων, εκκλησίας και φορέων, τόσο προς την ιδιοκτήτρια εταιρία, όσο και προς τις Αρμόδιες Αρχές και το Υπουργείο Πολιτισμού. 
        Το διήμερο των εορταστικών εκδηλώσεων 20 και 21 Νοεμβρίου 2013, καθώς και η σχετική συζήτηση του ζητήματος στο επικείμενο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 20 Νοεμβρίου 2013, πρέπει να αποτελέσουν ισχυρή απάντηση των πολιτών του Αλίμου, στην άρνηση πρόσβασης, έστω και κατά συγκεκριμένα διαστήματα στην πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας. 
            Το πρόγραμμα των διήμερων εκδηλώσεων έχει ως εξής

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013: 16.00-17.00: Πανηγυρικός Εσπερινός
Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013: 7.00-9.30 (πρωί): Όρθρος-Θεία Λειτουργία 
                                                16.00-17.00: Εσπερινός-Παράκληση-Λιτανεία

Η είσοδος θα γίνεται από την οδό Μεγάλης του Γένους Σχολής
(προέκταση οδού Θεομήτορος, απέναντι από το Βυζαντινό Αθλητικό Κέντρο).

 

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΜΟΥ, ΚΤΗΜΑ ΤΡΑΧΩΝΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!