Καλαμάτα: Λαμπρή παρέλαση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου

Χιλιάδες Καλαματιανών, Μεσσηνίων και επισκεπτών παρακολούθησαν, καιρού επιτρέψαντος καθώς η ημέρα ήταν θαυμάσια, τη λαμπρή παρέλαση στην Καλαμάτα, που έγινε με την ευκαιρία της επετείου της 25ης Μαρτίου 1821.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας για τη μεγάλη θρησκευτική εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Υπαπαντής του Χριστού τελέσθηκε δοξολογία και, κατόπιν, πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων στο ηρώον της Πλατείας 23ης Μαρτίου.
Στη συνέχεια, εν σώματι οι επίσημοι μετέβησαν στην Κεντρική Πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου, για να παρακολουθήσουν την παρέλαση. Τη Βουλή των Ελλήνων στον εορτασμό εκπροσώπησε ο Βουλευτής Μεσσηνίας Πέτρος Κωνσταντινέας.

Η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας κάλυψε, όπως κάθε χρόνο, την εκδήλωση, δίδοντας ρυθμό στα παρελαύνοντα τμήματα.

Υπό τους ήχους εμβατηρίων, τα τμήματα Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων, των οποίων πολλά μέλη ήταν ντυμένα με παραδοσιακές φορεσιές, καθώς και εκείνα των Πολιτιστικών και Τοπικών Συλλόγων με τις πολύχρωμες παραδοσιακές ενδυμασίες, πολλές από τις οποίες είναι σωστά καλλιτεχνήματα, όπως και αντιπροσωπείες κοινωφελών Σωματείων παρήλασαν τιμώντας τους Ήρωες του 1821 και αποσπώντας δίκαια το χειροκρότημα. Ιδιαίτερο χρώμα έδωσαν στην παρέλαση οι πυροβολισμοί στον αέρα με αντίγραφα όπλων του 1821.

Την παρέλαση έκλεισαν ένοπλα τμήματα του 9ου Συντάγματος Πεζικού και των Δυνάμεων Άμυνας – Φρούρησης της 120 ΠΕΑ, με επικεφαλής τις Πολεμικές Σημαίες.

Μετά το πέρας της παρελάσεως, ο Δήμαρχος δήλωσε τα εξής: ««Σήμερα είναι μέρα εθνικής υπερηφάνειας, αλλά νομίζω ότι πρέπει να είναι και μέρα μνήμης εθνικής και μέρα προβληματισμού. Ιδιαίτερα αναφέρομαι στον προβληματισμό, διότι τα σύννεφα είναι πολλά. Διερχόμαστε ως χώρα μια πολύ μεγάλη κρίση και πρέπει να κινηθούμε με μυαλό και με ενότητα, για να μη μεταβληθεί η κρίση σε εθνική τραγωδία. Δεν αναφέρομαι μόνο στο οικονομικό ζήτημα, αναφέρομαι και σε εθνικά ζητήματα. Η ενότητα είναι η βασική προϋπόθεση για να κρατήσομε όλα αυτά, τα οποία μας έδωσαν οι προηγούμενες γενεές.

Ζήτω η 25η Μαρτίου!».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, ΠΑΡΕΛΑΣΗ, 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!