Καλαμάτα: Κοινή διαχείριση στα σκουπίδια αποφάσισαν οι δήμοι Μεσσήνης και Οιχαλίας

Στις πρόσφατες συνεδριάσεις τους, το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης και το Δημοτικό Συμβούλιο Οιχαλίας, σε Μεσσήνη και Μελιγαλά αντίστοιχα αποφάσισαν να προχωρήσουν από κοινού τη διαχείριση των απορριμμάτων τους μέχρι να ξεκινήσει η κεντρική διαχείριση από την Περιφέρεια. Προκειμένου να γίνει η επιλογή της τοποθεσίας στην οποία θα δημιουργηθεί η κοινή μονάδα επεξεργασίας των απορριμμάτων των δύο Δήμων θα συνεδριάσουν εκ νέου τα δύο δημοτικά συμβούλια μέσα στην εβδομάδα.

Όπως τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Καλαμάτας ο αντιδήμαρχος Μεσσήνης και εισηγητής του θέματος, Νίκος Ξαρχάκος, καθώς τα χρήματα με τα οποία έχουν επιδοτηθεί οι δύο δήμοι για την προσωρινή διαχείριση (ο Δήμος Μεσσήνης έχει χρηματοδοτηθεί με 1.500.000 ευρώ ενώ ο Δήμος Οιχαλίας με 650.000 ευρώ) δεν επαρκούν για να φτιάξει ο κάθε δήμος δική του μονάδα, αποφασίσθηκε ο κοινός βηματισμός με μία μονάδα και για τους δύο Δήμους που θα έχει δυνατότητα επεξεργασίας 17.000 τόνων απορριμμάτων το χρόνο.
Σημείωσε, επίσης, πως όταν ξεκινήσει η κεντρική διαχείριση των απορριμμάτων, από την Περιφέρεια και την εταιρία που έχει κερδίσει το διαγωνισμό, η μονάδα των δύο Δήμων θα συνεχίσει τη λειτουργία της για τη διαλογή και ανακύκλωση των απορριμμάτων.

Επιπλέον, το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης στην πρόσφατη συνεδρίαση του, αποφάσισε να ζητήσει τη διακοπή της εργολαβίας της Περιφέρειας για την αποκατάσταση των χωματερών, σε ό,τι αφορά τη χωματερή των Λιμενικών και θα επιδιώξει να μπει σε πρόγραμμα για την απορρύπανση της χωματερής. Όπως υποστηρίζει η δημοτική αρχή το έργο της αποκατάστασης που γίνεται από την Περιφέρεια περιορίζεται στην επικάλυψη των σκουπιδιών με χιλιάδες τόνους χώμα, κάτι όμως που δεν θα επιτρέψει στη συνέχεια την αξιοποίηση αυτής της έκτασης του Δήμου, η οποία τονίζεται ότι έχει τεράστια αναπτυξιακή σημασία και οφέλη για τον ίδιο.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΗ, ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ, ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΑ, ΟΙΧΑΛΙΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!