Καλαμάτα: Ένταση στο Δημοτικό Συμβούλιο για το «αγράμματοι και ανεπάγγελτοι»

  • Απο stergios
  • 21 Σεπτεμβρίου 2019 - 13:32
  • Comments Off

Ενταση με αντιπαραθέσεις σε υψηλούς τόνους προκάλεσε προχθές το βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας η ανάρτηση του συμβούλου της παράταξης “Πρότυπος Δήμος” Παναγιώτη Χειλά, σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, για αγράμματους και ανεπάγγελτους αντιδημάρχους.

Το θέμα έθεσε ο αντιδήμαρχος Γιάννης Μπάκας, που ανέφερε ότι η ανάρτηση εμπεριέχει βαθύτατο κοινωνικό ρατσισμό και είπε πως ποτέ δεν έχουν ακουστεί στο Δημοτικό Συμβούλιο τέτοιες ύβρεις.

Ο κ. Χειλάς απάντησε ότι μίλησε για διοικητική ανεπάρκεια και αντιδρώντας ανέφερε πως δεν θα πάρει την άδεια του κ. Μπάκα για το τι θα πει.

Ο Γ. Μπάκας και ο αντιδήμαρχος Γιώργος Φάβας κάλεσαν τον σύμβουλο της παράταξης Τζαμουράνη (ο επικεφαλής απουσίαζε από τη συνεδρίαση) να ανακαλέσει.

Αντιδρώντας ο σύμβουλος της παράταξης Τζαμουράνη Γιώργος Σωφρονάς επέκρινε τον Γ. Μπάκα που επιχειρεί να φιμώσει έναν πολίτη, είπε ότι αποτελεί ντροπή και δήλωσε: “Ο καθένας εκφράζεται με τον τρόπο του, με την παιδεία του. Ο καθένας έχει το χαρακτήρα του. Δαιμονοποιείται το διαφορετικό, θα στείλουμε στην πυρά έναν νέο που υπερέβαλε;”. Και επικαλέστηκε τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο που είπε ότι “το διαφορετικό δεν πρέπει να το διώκουμε ή απλώς να το ανεχόμαστε, πρέπει να το σεβόμαστε”.

Ο Γ. Μπάκας επέμεινε, μιλώντας για ύβρι και χυδαιότητα, ενώ ο Γ. Φάβας δήλωσε ότι “αν δεν ανακαλέσει, διατηρώ το δικαίωμά μου για ένδικα μέσα”.

Στη συζήτηση και την αντιπαράθεση μπήκε και ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, που είπε ότι “θα έπρεπε να ζητήσει μια συγγνώμη, θα έπρεπε να πάρει θέση ο επικεφαλής της παράταξής του”. Και επεσήμανε ότι “αν δικός μου σύμβουλος είχε προσβάλει με αυτόν τον τρόπο, θα του είχα ζητήσει να ζητήσει συγγνώμη, αλλιώς θα τον απέπεμπα”.

Παρεμβαίνοντας ξανά ο Γ. Σωφρονάς διαφώνησε με την ύπαρξη παιδονόμων σ’ έναν τέτοιο χώρο.

Πηγή: eleftheriaonline.gr

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ, ΕΝΤΑΣΗ, ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΕΙΛΑΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΑΚΑΣ, ΑΝΕΠΑΓΓΕΛΤΟΙ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!