Καλαμαριά: «Μπλόκο» των κατοίκων στην οικοδόμηση του παραλιακού μετώπου

Την περιοχή όπου γίνεται προσπάθεια ανοικοδόμησης κτίσματος σε οικόπεδο – φιλέτο μπροστά στη θάλασσα, στο Καραμπουρνάκι, έχουν αποκλείσει οι κάτοικοι της περιοχής, διαμαρτυρόμενοι για την οικοδόμηση του παραλιακού μετώπου.

Με τον τρόπο αυτό, εμποδίζουν τα μηχανήματα του εργολάβου να μπει στο χώρο και να κάνει εργασίες, ενώ η Αστυνομία έχει ζητήσει από τους κατοίκους να απομακρυνθούν από την περιοχή, καθώς οι ιδιοκτήτες του οικοπέδου έχουν άδεια από την πολεοδομία.

Από την πλευρά του ο Δήμος Καλαμαριάς έχει εκφράσει την τοποθέτησή του κατά της οικοδόμησης της παραλιακής ζώνης, ωστόσο διευκρίνισε ότι η άδεια δόθηκε στους ιδιοκτήτες καθώς νωρίτερα είχαν προσφύγει στη δικαιοσύνη και δικαιώθηκαν.

Κατόπιν αυτού, η δημοτική αρχή προσπαθεί να έρθει σε συνεννόηση με τους ιδιοκτήτες στους οποίους προτίθεται να παραχωρήσει σε αντάλλαγμα άλλες εκτάσεις, ενώ κάνει κινήσεις και για αναθεώρηση του γενικού πολεοδομικού σχεδιασμού που προβλέπει χρήσεις πρασίνου στην περιοχή.

Με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

 

Σχετική ανάρτηση:
Kαλαμαριά: Αντιδράσεις για την ανοικοδόμηση του παραλιακού μετώπου

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!