Καλαμαριά: Με το «όπλο» παρά πόδα για τους ιδιώτες στη Μαρίνα Αρετσούς

Σε διαρκή ετοιμότητα είναι ο Δήμος Καλαμαριάς για να κινητοποιήσει τους κατοίκους και να προσβάλλει δικαστικά το νόμο για την ιδιωτικοποίηση των λιμανιών, προκειμένου να αποτρέψει την είσοδο των ιδιωτών στη Μαρίνα Αρετσούς. Αυτό δήλωσε σήμερα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο δήμαρχος Θεοδόσης Μπακογλίδης, σημειώνοντας πως «είμαστε σε συνεχή επαφή με το ταμείο αξιοποίησης ιδιωτικής περιουσίας ελληνικού δημοσίου και ειδικότερα με τη διοίκησή του παρακολουθώντας την εξέλιξη του θέματος».

Να σημειωθεί πως το θέμα συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμαριάς στις 27 Αυγούστου του 2012 και αποφασίστηκε με συντριπτική πλειοψηφία ότι:

  1. Η Μαρίνα της Αρετσούς είναι περιουσία του λαού της Καλαμαριάς αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα του παραλιακού μετώπου και δεν μπορεί να χάσει το δημόσιο και κοινόχρηστο χαρακτήρα του

  2. Η παραλιακή ζώνη της Αρετσούς αποτελεί ενιαία πολεοδομική ενότητα από την πλαζ μέχρι τη Ρέμβη και δεν μπορεί να τεμαχιστεί

  3. Παρεμβάσεις για την ανάπλαση της περιοχή και την αναβάθμιση της μαρίνας πρέπει να είναι συμβατές με τις κατευθύνσεις που έθεσε το Δημοτικό Συμβούλιο με τη 545/2004 απόφασή του εκφράζοντας τη βούληση των δημοτών της Καλαμαριάς.

  4. Στη διαχείριση της Μαρίνας ο Δήμος Καλαμαριάς μπορεί να έχει καθοριστικό ρόλο με ελάχιστες υποστηριχτικές δραστηριότητες που προβλέπει η νομοθεσία και να εγγυηθεί ότι ολόκληρη η περιοχή θα γίνει χώρος πρασίνου, περιπάτου, ηρεμίας και αθλητισμού.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!