Κακλαμάνης: Πρόταση για να μη μπει λουκέτο στα 34 αθηναϊκά θέατρα

Νομοθετική ρύθμιση παράτασης και λειτουργίας των 34 θεατρικών σκηνών της Αθήνας που κινδυνεύουν με λουκέτο, για 3 μήνες, «ώστε στο διάστημα αυτό να σχηματιστεί από το υπουργείο Παιδείας & Πολιτισμού μία επιτροπή αναθεώρησης του νόμου του 1937, με ένα σύγχρονο νομοθετικό πλαίσιο, το οποίο, εκτός των άλλων, να πληροί και τους κανόνες ασφαλείας τόσο για τους ηθοποιούς όσο και για το θεατρόφιλο κοινό», προτείνει ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Δήμου Αθηναίων, βουλευτής Α΄ Αθηνών της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης, με Ερώτησή του προς τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο.

Όπως σημειώνει ο Ν. Κακλαμάνης, το πρόβλημα προέκυψε μετά την κίνηση του Δήμου Αθηναίων να προχωρήσει αβασάνιστα στη σφράγιση 34 θεατρικών σκηνών 1,5 περίπου μήνα πριν λήξει η χειμερινή θεατρική περίοδος, οδηγώντας στην ανεργία πολλούς καλλιτέχνες και τεχνικούς.

Σημειώνεται ότι ο Ν. Κακλαμάνης, κατά την περίοδο της θητείας του ως δήμαρχος Αθηναίων είχε προχωρήσει αυτοβούλως στην αποσφράγιση των θεατρικών σκηνών, που είχαν κριθεί τότε ακατάλληλες, αναλαμβάνοντας προσωπικά την όποια ευθύνη αυτής της ενέργειας. Μάλιστα, σε διαβουλεύσεις με τον τότε αλλά και τον μετέπειτα υπουργό Πολιτισμού, ζητούσε επίμονα την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου, κάτι για το οποίο μέχρι σήμερα -5 χρόνια μετά- δεν έχει γίνει τίποτα, με τις γνωστές επιπτώσεις στο χώρο του θεάτρου.

 

Διαβάστε επίσης:
Επαγγελματίες θεάτρου: Ως μια γροθιά ενάντια στον Καμίνη για τα λουκέτα
ΠΑΣΟΚ κατά Καμίνη για το λουκέτο σε 34 αθηναϊκά θέατρα
Δ. Αθηναίων: Απειλεί με λουκέτο 34 θέατρα που λειτουργούν παράνομα

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ, ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, ΛΟΥΚΕΤΟ, ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ, ΘΕΑΤΡΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!