Κακλαμάνης προς Ραγκούση: Με δάνεια οι μισθοί στους δήμους

Τον προβληματισμό του για τις μειώσεις, σε ποσοστό που υπερβαίνει το 35%, της ανά μήνα καταβαλλόμενης κρατικής χρηματοδότησης προς τους δήμους (από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους), εκφράζει με επιστολή του προς τον υπουργό Εσωτερικών Γ. Ραγκούση ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ και δήμαρχος Αθηναίων, Νικήτας Κακλαμάνης.

Όπως αναφέρει στην επιστολή του, ο κ. Κακλαμάνης, αυτό έχει ως συνέπεια να μην μπορούν οι δήμοι να αντεπεξέλθουν στις τρέχουσες οικονομικές τους υποχρεώσεις και κυρίως να μην μπορούν να καταβάλουν στο μόνιμο προσωπικό μισθούς και δώρο Πάσχα.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ προσθέτει επίσης ότι η αρχική πρόβλεψη του υπουργείου Οικονομικών για μείωση 10% μπορεί να μη βρήκε σύμφωνους όλους τους δημάρχους, επέδειξαν όμως τη δέουσα κατανόηση ενώπιον της δύσκολης οικονομικής κατάστασης της χώρας.

«Η συνέχεια ωστόσο και οι μειώσεις Φεβρουαρίου και Μαρτίου δημιουργούν συνθήκες ασφυξίας, αλλά και πολλά ερωτηματικά για την πορεία υλοποίησης του προγράμματος Καλλικράτης, γιατί με δήμους που προσφεύγουν σήμερα στον δανεισμό για να πληρώσουν τους μισθούς, είναι αδύνατον να επιτευχθούν οι στόχοι του προγράμματος», τονίζει στην επιστολή του ο κ. Κακλαμάνης.

Ζητεί, λοιπόν, από τον υπουργό Εσωτερικών να καταβάλει προσπάθεια, προκειμένου να περιοριστούν στο ελάχιστο οι μειώσεις των αυτοτελών πόρων, αρχής γενομένης από τον Απρίλιο.

Λουκέτο στις 8 Απριλίου

Εν τω μεταξύ, «λουκέτο» σε όλους τους δήμους της Αττικής την Πέμπτη 8 Απριλίου αποφάσισε να βάλει η ΤΕΔΚΝΑ, εκφράζοντας την έντονη αντίθεσή της στην περικοπή των θεσμοθετημένων πόρων. Την ίδια μέρα οι δήμαρχοι της Αττικής θα κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Οικονομικών.

Πηγή: Ελευθεροτυπία

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΚΕΔΕ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!