Κακλαμάνης: δεν το κουνάω ρούπι από το δήμο

Την εκ νέου υποψηφιότητά του για τη θέση του δημάρχου Αθηναίων ανακοίνωσε σχεδόν δύο χρόνια πριν τις ερχόμενες δημοτικές εκλογές ο Νικήτας Κακλαμάνης. Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου του ρ/σ «Αθήνα 9.84» ο κ. Κακλαμάνης είπε χαρακτηριστικά:

«Αυτό που είπα προεκλογικά το τηρώ, δεν το κουνάω ρούπι από εδώ και σας λέω από τώρα ότι θα είμαι ξανά υποψήφιος και θα μείνω άλλη μια τετραετία, εφόσον ψηφιστώ από τους Αθηναίους. Γιατί αυτά που έχω οραματιστεί για την πόλη μου, όχι τα μπιχλιμπίδια, θέλω να τα κάνω όλα πράξη. Και θα τα κάνω». 

                     Εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία Προϋπολογισμός…

Με τις ψήφους της συμπολίτευσης εγκρίθηκαν ο προϋπολογισμός του δήμου Αθηναίων για το 2009, ύψους 887,34 εκ. ευρώ, και το Τεχνικό Πρόγραμμα, ύψους 222,4 εκ. ευρώ, στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο.

Κατά τον κ. Κακλαμάνη οι βασικοί άξονες του είναι νοικοκύρεμα, περιβάλλον, κοινωνική πολιτική και πολιτισμός, ενώ το μεγάλο του στοίχημα, όπως είπε, είναι «να μην πάρω ούτε ένα ευρώ δάνειο», κάτι που αν συμβεί θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του δήμου.

«Πλασματικό, υπερφίαλο, αναποτελεσματικό και αντιαναπτυξιακό», χαρακτηρίζει σε ανακοίνωσή του τον προϋπολογισμό ο επικεφαλής της παράταξης «Η Αθήνα Αλλά-ζει», Κώστας Σκανδαλίδης, προσθέτοντας ότι «δεν θα υλοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό και θα αφήσει τους αριθμούς να ευημερούν και τους Αθηναίους πολίτες να πάσχουν». Από την πλευρά του ο επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης και πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας μίλησε για «άνισο, άδικο, συγκεντρωτικό, και διαχειριστικό προϋπολογισμό στο επίκεντρο του οποίου δεν βρίσκονται οι ανάγκες των πολιτών», ενώ ο επικεφαλής της «Συμπαράταξης για την Αθήνα», Στέλιος Λάμπρου υποστήριξε ότι «οι κοινωνικές υπηρεσίες αυτού του προϋπολογισμού είναι πολύ χαμηλές και σε καμία περίπτωση δεν καλύπτουν τις ανάγκες των εργαζομένων της πόλης».

                                ….και Τεχνικό Πρόγραμμα

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε και το Τεχνικό Πρόγραμμα για το 2009, που παρουσίασε ο αντιδήμαρχος Χρόνης Ακριτίδης. Τα έργα που προβλέπει μπορούν να ομαδοποιηθούν σε 7 βασικούς τομείς παρέμβασης που είναι οι ελεύθεροι χώροι και αισθητικές παρεμβάσεις, υγεία-κοινωνική αλληλεγγύη, σχολεία, τεχνικές υποδομές (αποχετεύσεις, οδικά), εγκαταστάσεις δήμου, μελέτες και, τέλος, ολοκληρωμένες παρεμβάσεις αστικής ανάπτυξης σε επιλεγμένες ζώνες. Οι παρεμβάσεις αυτές, αφορούν τις περιοχές: Προμπονάς, Ελαιώνας, Κουντουριώτικα, Γκάζι/Γκαζοχώρι, Μεταξουργείο-Κεραμεικός, Ακαδημία Πλάτωνος, περιοχή Λεωφόρου Υμηττού/Άλσους Παγκρατίου, Κυψέλη και Ζώνη ΟΣΕ.
γίνουν για το 2009, είναι κάτω από τις ανάγκες της πόλης μας.
ντιδήμαρχος  Τα έργα που προβλέπει μπορούν να ομαδοποιηθούν σε 7 βασικούς τομείς παρέμβασης που είναι οι ελεύθεροι χώροι και αισθητικές παρεμβάσεις, υγεία-κοινωνική αλληλεγγύη, σχολεία, τεχνικές υποδομές (αποχετεύσεις, οδικά), εγκαταστάσεις δήμου, μελέτες και, τέλος, ολοκληρωμένες παρεμβάσεις αστικής ανάπτυξης σε επιλεγμένες ζώνες. Οι παρεμβάσεις αυτές, αφορούν τις περιοχές: Προμπονάς, Ελαιώνας, Κουντουριώτικα, Γκάζι/Γκαζοχώρι, Μεταξουργείο-Κεραμεικός, Ακαδημία Πλάτωνος, περιοχή Λεωφόρου Υμηττού/Άλσους Παγκρατίου, Κυψέλη και Ζώνη ΟΣΕ.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!