Κ. Μπακογιάννης: «Παίζει» με το Δ. Αθηναίων, «καρφώνει» Σαμαρά, Μιχελάκη

Δυναμική εμφάνιση στο πολιτικό προσκήνιο έκανε ο δήμαρχος Καρπενησίου Κώστας Μπακογιάννης με συνέντευξή του στον ρ/σ βήμα. Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να κάνει το επόμενο βήμα στην τοπική αυτοδιοίκηση, άσκησε εμμέσως κριτική στον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη για τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται τις αλλαγές στις εκλογές ΟΤΑ και δεν παρέλειψε να αστειευτεί με τη δέσμευση του πρωθυπουργού για wifi σε ολόκληρη την Επικράτεια. Συγκεκριμένα:

-Στην ερώτηση αν σκέφτεται να εγκαταλείψει το Καρπενήσι για να διεκδικήσει την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ή το Δήμο Αθηναίων απάντησε ως εξής: «Αυτή τη στιγμή με ενδιαφέρει το Καρπενήσι. Δεν νομίζω ότι έχουμε τελειώσει τη δουλειά που κάνουμε εκεί«. Κατά συγκλίνουσες εκτιμήσεις, είναι μια απάντηση ανοιχτή σε πολλαπλές αναγνώσεις, αφού ο Κ. Μπακογιάννης δεν εκδηλώνει ενδιαφέρον άμεσα αλλά και δεν το αποκλείει εφόσον του ζητηθεί. Το όνομα του Κώστα Μπακογιάννη ακούγεται τελευταία σε σενάρια για το Δήμο Αθηναίων και, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει μπει και σε δημοσκόπηση.

-Στην ερώτηση για τις κυοφορούμενες αλλαγές του εκλογικού συστήματος που θα ισχύσει στις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο Δήμαρχος Καρπενησίου δήλωσε θετικά διακείμενος. Ωστόσο, σημείωσε ότι «μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει κανένα συγκεκριμένο σχέδιο«, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης έχει κάνει μια εξαγγελία που δεν υπάρχει στα χαρτιά.

-Στην ερώτηση αν έχει wifi το Καρπενήσι απάντησε αστειευόμενος: «Ακουσα ότι σε έναν χρόνο θα έχουμε wifi σε όλη την Ελλάδα«. Ηταν το σχόλιό του για την πρωθυπουργική δέσμευση που έχει προκαλέσει πάταγο στα social media. Πάντως, ο Κώστας Μπακογιάννης εκφράστηκε θετικά για τη σκέψη του Αντώνη Σαμαρά να περάσει ο φόρος ακινήτων στους Δήμους. Είπε ότι αυτό το μέτρο θα οδηγήσει στην ενηλικίωση του πολιτικού μας συσητήματος με την έννοια ότι οι Δήμοι θα σταματήσουν να παίρνουν πόρους απευθείας από το κράτος και θα εισπράττουν ένα ανάλογο ποσό, 2,9 δισ, από το φόρο ακινήτων το οποίο θα έχει χαρακτήρα ανταποδοτικότητας. Θα μπορούν να κάνουν, δηλαδή, κοινωνική πολιτική υπέρ των μη εχόντων αξιοποιώντας τα περισσότερα που θα δίνουν οι έχοντες.

Να σημειωθεί ότι ο κ Μπακογιάννης είχε επικρίνει και παλαιότερα τον κ. Σαμαρά (αλλά και το θείο του Κ. Μητσοτάκη) για τις απολύσεις στο Δημόσιο, ενώ με αφορμή την περίφημη ατάκα για τους «βλαχοδήμαρχους» είχε προσκαλέσει τον Α. Τσίπρα να πάει στο Καρπενήσι «για να δει τις εστί πραγματική Ελλάδα»!

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, WIFI, ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ, ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΤΑ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!