Ιταλοί δήμαρχοι: Απειλούν με παραιτήσεις λόγω «Συμφώνου Ηλιθιότητας»

Διορία μέχρι τις 29 Νοεμβρίου έχουν δώσει οι ιταλοί δήμαρχοι στον πρωθυπουργό Μάριο Μόντι, προκειμένου να αποσύρει τον προϋπολογισμό που συνέταξε στο πλαίσιο του ιταλικού Συμφώνου Σταθερότητας, το οποίο προβλέπει, όπως και στη χώρα μας, δραματικές περικοπές την Αυτοδιοίκηση. Χθες, 1.000 χίλιοι δήμαρχοι και επικεφαλής κοινοτήτων από όλη την Ιταλία διαδήλωσαν στο Μιλάνο εναντίον του «Συμφώνου Ηλιθιότητας», όπως το χαρακτηρίζουν, απειλώντας με παραιτήσεις.

Παρόντες στο συλλαλητήριο μπροστά από την Σκάλα του Μιλάνου ήταν, όπως μεταδίδει το Reuters, τοπικοί αξιωματούχοι από όλο το πολιτικό φάσμα και από μικρές και μεγάλες περιφέρειες -ανάμεσά τους ο κεντροδεξιός δήμαρχος της Ρώμης Gianni Alemanno και οι κεντροαριστεροί δήμαρχοι του Μιλάνου Giuliano Pisapia, του Τορίνο Piero Fassino και της Βενετίας Giorgio Orsoni.

Οι συγκεντρωθέντες αναλογούν περίπου στο ένα όγδοο των επικεφαλής της τοπικής αυτοδιοίκησης σε όλη την ιταλική επικράτεια. Όπως ανέφερε ο επικεφαλής της ιταλικής ένωσης δήμων και κοινοτήτων, δήμαρχος Ρέτζιο-Εμίλια Graziano Delrio, εάν δεν αποσυρθούν οι προβλέψεις για περικοπή των κονδυλίων, οι δήμαρχοι θα παραιτηθούν μαζικά. Η κίνηση εκτιμάται ότι θα είχε περισσότερο συμβολική σημασία και θα επηρέαζε ελάχιστα την εφαρμογή της πολιτικής της κεντρικής κυβέρνησης.

Σημειώνεται τέλος ότι αρκετά σχολεία αυτήν την εβδομάδα βρίσκονται υπό κατάληψη ως διαμαρτυρία για τις περικοπές δαπανών.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΚΟΣΜΟΣ, ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΔΙΕΘΝΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!