Ιταλία: Χλιδή από ιδιώτη εισπράκτορα με χρήματα δήμων που παρακρατούσε

Η εταιρία Tributi Italia συνέλεγε τους φόρους για λογαριασμό τετρακοσίων ιταλικών δήμων από τους βόρειους μέχρι τους νότιους νομούς της χώρας, αλλά, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας των δικαστικών, κρατούσε τα χρήματα στο ταμείο της. Σήμερα το πρωί συνελήφθη ο ιδρυτής της επιχείρησης Τζουζέπε Σατζέσε, επιβλήθηκε κατ’ οίκον περιορισμός σε τέσσερις συνεργάτες του ενώ, με εντολή της εισαγγελίας της πόλης Κιάβαρι, κατασχέθηκαν εννέα δισεκατομμύρια ευρώ.

Κατά τις μέχρι τώρα αποκαλύψεις, ο Σατζέσε έκανε αναλήψεις από τράπεζα κατά μέσον όρο 10.000 την ημέρα, χρησιμοποιούσε ιδιωτικά αεροσκάφη, πολυτελή αυτοκίνητα και θαλαμηγούς. Οι χίλιοι εργαζόμενοι της Tributi Italia άρχισαν να μην λαμβάνουν τον μισθό τους από το 2008. Όπως εξακρίβωσαν εισαγγελείς, υπεξαιρέθηκαν τουλάχιστον είκοσι εκατομμύρια ευρώ, αλλά τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης τονίζουν ότι, πιθανότατα, το ποσό αγγίζει τα εκατό εκατομμύρια ευρώ.

Τα χρήματα των πολιτών -στους φόρους συμπεριλαμβανόταν και το τέλος ιδιοκτησίας ακινήτων- κανονικά θα έπρεπε να αξιοποιούνται για την κοινωνική πολιτική των διαφόρων δήμων. Στην πραγματικότητα όμως κατέληγαν σε λογαριασμούς του Σατζέσε και συνενόχων του.

Πάνω από τετρακόσιοι εργαζόμενοι της εταιρίας λαμβάνουν επιδόματα από το κρατικό ταμείο ανεργίας, η στήριξη του οποίου όμως πρόκειται να σταματήσει τον ερχόμενο Δεκέμβριο.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΚΟΣΜΟΣ, ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΔΙΕΘΝΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!