ισλαμικη-προβοκατσια-κατα-καμινη-γ-301855
ΔΗΜΟΙ | 29.04.2011 | 12:50

«ΙΣΛΑΜΙΚΗ» ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΚΑΤΑ ΚΑΜΙΝΗ ΓΙΑ ΤΟ GAY PRIDE

Ανύπαρκτη για τη Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδας (ΜΕΕ) είναι η Μουσουλμανική Κοινότητα Ελλάδος «ΑΜΑΝ» (Αντιεξουσιαστές Μουσουλμάνοι Αδελφοί Νοσοκόμοι), που με ανακοίνωσή της στρέφεται κατά του Γιώργου Καμίνη για την απόφασή του ο Δήμος Αθηναίων να υποστηρίξει το Athens Gay Pride, ενώ απειλεί ότι θα σκοτώσει (!) τους ομοφιλόφυλους που θα συμμετάσχουν σε αυτό.

Σύμφωνα, δε, με τις πληροφορίες της aftodioikisi.gr, η ανακοίνωση αυτή «εμφανίστηκε» για πρώτη φορά σε ιστοσελίδα «πατριωτικού» περιεχομένου, ενώ είναι αξιοσημείωτο η κατάληξη -ος στο «Ελλάδος» της… Μουσουλμανικής Κοινότητας Ελλάδος «ΑΜΑΝ».

Όπως υπογράμμισε η κυρία Άννα Στάμου, συντονίστρια-υπεύθυνη του γραφείου Τύπου της ΜΕΕ, μιλώντας στην aftodioikisi.gr, ουδεμία σχέση έχει η Ένωση με την ανακοίνωση της «ΑΜΑΝ», που εκπορεύεται εκ του πονηρού, είναι προβοκάτσια, και οι οποιεσδήποτε θέσεις τής ΜΜΕ δημοσιεύονται ενυπόγραφα στην επίσημη ιστοσελίδα της, κάτι βεβαίως που δεν έχει η «ΑΜΑΝ».

«Η Ένωση δεν έχει καμία σχέση με την ανακοίνωση, οι έλληνες μουσουλμάνοι σέβονται τους θεσμούς και τη συντεταγμένη Πολιτεία, οι έλληνες μουσουλμάνοι ζουν αρμονικά και σέβονται τον οιοδήποτε συμπολίτη τους, ανεξαρτήτου θρησκεύματος ή σεξουαλικού προσανατολισμού», σημείωσε η κυρία Στάμου, και προσέθεσε:

«Κινήσεις σαν και αυτή της ανακοίνωσης από μια άγνωστη σε εμάς μουσουλμανική κοινότητα εκπορεύονται εκ του πονηρού, με σκοπό το διχασμό μουσουλμάνων και αλλόδοξων. Πέραν αυτού, η ανακοίνωση από την υποτιθέμενη μουσουλμανική κοινότητα με την επωνυμία “ΑΜΑΝ”, δηλ. “Αντιεξουσιαστές Μουσουλμάνοι Αδελφοί Νοσοκόμοι” δεν μπορεί να εκληφθεί παρά ως μια κακόγουστη φάρσα».

Η ανακοίνωση της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδας

«Με αφορμή δημοσίευμα που αναπαράγεται εδώ και δύο εβδομάδες στο Διαδίκτυο όπου ανυπόγραφα κάποια μουσουλμανική κοινότητα Ελλάδος καταδικάζει το gay parade της Αθήνας, θα θέλαμε να σας ανακοινώσουμε ότι ουδέποτε εκδώσαμε κάποια τέτοια ανακοίνωση.

»Επίσης δεν γνωρίζουμε ποιο σωματείο μουσουλμάνων μπορεί να έχει εκδώσει κάτι τέτοιο, καθώς αυτό κυκλοφορεί ανυπόγραφα και αναμεταδίδεται από διάφορα blogs υπονοώντας ότι η ΜΕΕ έχει βγάλει το ανακοινωθέν.

»Επίσης ψευδώς ανακοινώθηκε σε ραδιόφωνα ότι διοργανώνουμε σήμερα πορεία στην πρεσβεία της Συρίας, δεν ισχύει κάτι τέτοιο.

»Οι θέσεις μας πάντοτε είναι φανερές και τα ανακοινωθέντα μας είναι πάντοτε ενυπόγραφα και αναρτημένα στην επίσημη ιστοσελίδα μας όπως άλλωστε και ετούτο εδώ το δελτίο τύπου.

»Σας ευχαριστούμε θερμά,

»Το ΔΣ της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδας».

Η «ανακοίνωση» των «ΑΜΑΝ»

Οι «ΑΜΑΝ», στην ανακοίνωσή τους, απειλούν με θάνατο όσους ομοφυλόφιλους συμμετάσχουν στο Athens Gay Pride, «να τους αφήσει να παρελάσουν ώστε να ασκήσουν το δικαίωμα τους και μετά να αφήσει και εμάς να τους σκοτώσουμε, σύμφωνα με τα ήθη και τα έθιμα μας», λένε χαρακτηριστικά στο δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη, τον οποίο κατηγορούν για «ρεσιτάλ ρατσισμού και ξενοφοβίας αφού δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι σε αυτή την πόλη δεν ζουν πλέον μόνο όμοιοι του, αλλά είμαστε και εμείς, οι οικονομικοί μετανάστες και μετανάστριες του Ισλάμ».

Πιο αναλυτικά:

«Ο κύριος Καμίνης δίνει ρεσιτάλ ρατσισμού και ξενοφοβίας αφού δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι σε αυτή την πόλη δεν ζουν πλέον μόνο όμοιοι του αλλά είμαστε και εμείς, οι οικονομικοί μετανάστες και μετανάστριες του Ισλάμ.

»Θα έπρεπε λοιπόν να σεβαστεί τα δικά μας ήθη και έθιμα που τιμωρούν την ομοφυλοφιλία με θάνατο και η εκδήλωση της σε δημόσιο χώρο απαγορεύεται αυστηρά στις πατρίδες μας.

»Η απόφαση του να μας υποχρεώσει να γίνουμε μάρτυρες αυτού του αμαρτωλού, βλάσφημου θεάματος είναι φασιστική, ισλαμοφοβική και δείχνει έλλειψη σεβασμού απέναντι στο Ισλάμ και την μουσουλμανική μειονότητα.

»Καλούμε τον δήμαρχο Καμίνη να σταματήσει αυτό το ρατσιστικό αίσχος. Εάν κρίνει ότι αυτό θα περιόριζε τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων, υπάρχει και η άλλη λύση,

»Να τους αφήσει να παρελάσουν ώστε να ασκήσουν το δικαίωμα τους και μετά να αφήσει και εμάς να τους σκοτώσουμε, σύμφωνα με τα ήθη και τα έθιμα μας.

»Οποιαδήποτε άλλη πράξη του θα δείξει το έλλειμμα σεβασμού που έχει για τους μετανάστες».