Ηράκλειο: ΝΟΔΕ κατά Δήμου για ονοματοδοσία δρόμου στη μνήμη του Κων. Μητσοτάκη

  • Απο stergios
  • 5 Μαΐου 2018 - 09:48
  • Comments Off

Με μια σκληρή ανακοίνωση η ΝΟΔΕ Ηρακλείου έρχεται να αναζωπυρώσει την κόντρα με την δημοτική αρχή με φόντο πάντα την ονοματοδοσία δρόμου της πόλης στη μνήμη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Η ΝΟΔΕ κάνει λόγο για προσβολή ενώ θέτει θέμα νέας δημοτικής αρχής η οποία όπως τονίζεται θα αναλάβει «να διορθώσει αυτή τη στρεβλή επιλογή»

Αναλυτικά στη δήλωση αναφέρεται :

«Η επιλογή μετονομασίας της οδού Λακωνίας σε «οδό Κωνσταντίνου Μητσοτάκη», δεν τιμά, απλά προσβάλει.

Η δημοτική αρχή εάν δεν μπορεί να κάνει κάτι σωστό, είναι καλύτερα να μην κάνει τίποτε.

Δεν γίνεται αποδεκτή αυτή η πρόταση και ελπίζουμε ότι η επόμενη δημοτική αρχή θα αναλάβει να διορθώσει αυτή τη στρεβλή επιλογή».

Στην ανακοίνωση της ΝΟΔΕ αναλυτικά αναφέρεται :

Με ευαισθησία και ένδειξη σεβασμού προς τη μνήμη του μεγάλου Έλληνα πολιτικού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, η ΝΟ.Δ.Ε. Ηρακλείου υπέβαλε αίτημα στις 14 Ιουνίου 2017 προς το Δήμο Ηρακλείου, προκειμένου να υπάρξει ονοματοθεσία μιας κεντρικής οδού του Δήμου Ηρακλείου σε οδό «Κων/νου Μητσοτάκη». Αυτή άλλωστε η πρακτική είθισται ως απόδοση φόρου τιμής σε μεγάλες προσωπικότητες που προσέφεραν στον τόπο ανεξαρτήτως ιδεολογικής προσέγγισης (Ν. 3463/2006, Ν.3852/2010).

Μάλιστα αυτή η πρωτοβουλία της ΝΟ.Δ.Ε Ηρακλείου με την υποβολή αιτήματος προς το Δ. Ηρακλείου και τους υπόλοιπους δήμους του νομού, αποτέλεσε παράδειγμα για πολλές κομματικές οργανώσεις σε όλη την Ελλάδα.

Σε αυτό το διάστημα πραγματοποιήθηκαν αρκετές συζητήσεις και προτάσεις αν και με αργά πολιτικά αντανακλαστικά από πλευράς δημοτικής αρχής και σε αυτό το διάστημα τα στελέχη της ΝΟ.Δ.Ε. εξέφρασαν αρκετές φορές τις ενστάσεις τους, ενώ δεν ενημερώθηκαν ποτέ για την συγκεκριμένη επιλογή.

Με την σημερινή ανακοίνωση η ΝΟΔΕ Ηρακλείου εκφράζει την αντίθεσή της σε αυτή την πρόταση. Παρόλα αυτά, επειδή η δημοτική αρχή έχει να διαχειριστεί πολύ πιο σημαντικά και επείγοντα προβλήματα, η ΝΟΔΕ Ηρακλείου τηρεί διακριτική στάση και επισημαίνει ότι πρόκειται για ζήτημα συμβολισμών.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΝΟΔΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!