Ηράκλειο: Στον ανακριτή όλο το δημοτικό συμβούλιο για… μια καντίνα

Σύσσωμο το προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο Ηρακλείου καλεί αύριο ο ανακριτής, για μια υπόθεση που είχε απασχολήσει το Σώμα προ τριετίας.

Η προηγούμενη δημοτική αρχή κλήθηκε, το 2011, σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου να αποφασίσει υπέρ ή κατά της ανάκλησης άδειας λειτουργίας καντίνας για παράνομη εξάπλωση τραπεζοκαθισμάτων.

Το δημοτικό συμβούλιο τότε, ομόφωνα – πλην 3 συμβούλων που απουσίαζαν – είχαν αποφασίσει να προχωρήσουν σε σύσταση προς τον ιδιοκτήτη της καντίνας. Αιτία, η οικονομική κρίση που είχε ήδη κάνει αισθητή την «παρουσία» της.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι αρνήθηκαν, χωρίς «δεύτερη κουβέντα» να στερήσουν τα προς το ζην από ένα βιοπαλαιστή, όπως διαβάζουμε στο CretaLive, γι’αυτό και αποφάσισαν από κοινού, όλες οι παρατάξεις, να μη στερήσουν από τον ιδιοκτήτη της καντίνας την εργασία και το εισόδημά του, κι αν σε δεύτερο χρόνο δε συμμορφωθεί με τις συστάσεις, να προχωρήσουν στην ανάκληση της άδειάς του.

Τρία χρόνια μετά, ο ανακριτής εγκαλεί τους συμβούλους για παράβαση καθήκοντος.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, ΚΑΝΤΙΝΑ, ΑΝΑΚΡΙΤΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!