Ηράκλειο: Πιο κοντά στην μόνιμη έκθεση για τη ζωή το έργο του Καζαντζάκη

Υπεγράφη σήμερα από το Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη η Διακήρυξη για τον Ανοικτό Διαγωνισμό που θα δημοσιευθεί στον Τοπικό και Αθηναϊκό Τύπου του έργου «Προμήθεια εξοπλισμού για την μόνιμη έκθεση Ν.Καζαντζάκης «ΜΙΑ ΟΔΥΣΣΕΙΑ» και της πράξης
«Στερέωση –Αποκατάσταση και Ανάδειξη Μετώπου της Πύλης Ιησού προς την Παλιά Πόλη».
Το έργο έχει προϋπολογισμό 128.024,55 € ευρώ και χρηματοδοτείται κατά εξ ολοκλήρου από το ΕΣΠΑ (ΕΚΤ Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.
Ο Διαγωνισμός του έργου θα πραγματοποιηθεί την 18η Οκτωβρίου και ώρα 10.00 το πρωί στα γραφεία του Δήμου Ηρακλείου στο Δημαρχείο.
Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης, σε δήλωσή του τόνισε ότι «με την προμήθεια του εξοπλισμού μπαίνει στην τελική ευθεία η δημιουργία και λειτουργία στην Πύλη Ιησού της μόνιμης έκθεσης για τη ζωή και το έργο του μεγάλου Κρητικού συγγραφέα Νίκου Καζαντζάκη του οποίου ο τάφος βρίσκεται στο προμαχώνα Μαρτινέγκο
Η Πύλη Ιησού έχει ήδη ενταχθεί στις πολιτιστικές διαδρομές της πόλης και η Αποκατάστασή της έχει αναβαθμίσει όχι μονάχα την περιοχή με την οποία γειτνιάζει, αλλά και όλη την πόλη συνδέοντας τον κάτοικο και επισκέπτη της με ένα σημαντικό μνημείο της μεσαιωνικής ιστορίας .

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΑΚΗΣ, ΠΥΛΗ ΙΗΣΟΥ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!