Ηράκλειο: Ολοκληρώνεται σύντομα η ανάδειξη της Πύλης Σαμπιονάρα

Ένα έργο που θα επιτρέψει την σύνδεση του χώρου του λιμανιού με την πόλη του Ηρακλείου αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα . Ο λόγος για την αποκατάσταση και ανάδειξη της Πύλης Σαμπιονάρα  , που μετά την αποπεράτωση του θα οδηγεί τους δημότες και τους επισκέπτες  στο Αρχαιολογικό Μουσείο και την Πλατεία Ελευθερίας, αλλά και αντίστροφα.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί  οι εργασίες αποκατάστασης και ανάδειξης της Πύλης Σαμπιονάρα  σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης από τους επιβλέποντες μηχανικούς του Δήμου και τον  ανάδοχο του έργου. Ήδη

τα έργα αποκάλυψης της πύλης από την βόρεια πλευρά του λιμανιού   έχουν ολοκληρωθεί και πλέον όλοι μιλούν για ένα εντυπωσιακό έργο –παρακαταθήκη και για τις επόμενες γενιές .

Η εντυπωσιακή  εικόνα ήρθε μετά την αποκάλυψη του  εσωτερικού  μετώπου  της πύλης προς την πόλη και  της  θολοσκεπής στοάς με το καλντερίμι όπως κα της  αποκατάστασης του  κοινόχρηστου χώρου πάνω από αυτήν. Κατά διαστήματα βέβαια έγιναν τροποποιήσεις στις μελέτες για την εκτέλεση του έργου λόγω αρχαιολογικών ευρημάτων ,, ενώ σημαντικές και εμφανείς στο εξωτερικό της πύλης είναι οι συμπληρωματικές παρεμβάσεις των Οθωμανών . Σε κάθε πάντως περίπτωση το εσωτερικό  αποτελεί άψογο δείγμα Ενετικής Αρχιτεκτονικής .

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ (ΚΡΗΤΗΣ), ΠΥΛΗ ΣΑΜΠΙΟΝΑΡΑ


Αφήστε μια απάντηση