Ηράκλειο: Εμβαθύνεται η συνεργασία δήμου – ΣΕΓΑΣ

Η δημιουργία ενός νέου αθλητικού θεσμού στο Ηράκλειο αποτέλεσαν το αντικείμενο συζήτησης στη συνάντηση του δημάρχου Ηρακλείου Γιάννη Κουράκη με τον πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Κωνσταντίνο Παναγόπουλο.

Ο κ. Παναγόπουλος παρουσίασε σχέδιο για την διοργάνωση Αγώνων Λαϊκού Δρόμου στους οποίους θα μπορεί να συμμετέχει οποιοσδήποτε πολίτης αλλά και αθλητής. Στόχος  του νέου αθλητικού θεσμού είναι η προώθηση της άθλησης και της φυσικής δραστηριότητας σε όλες τις ηλικίες καθώς και η δημιουργία ενός νέου πόλου έλξης για τον εσωτερικό αθλητικό τουρισμό. H προσπάθεια θα προωθηθεί μόνο σε κάποιες από τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, όπως το Ηράκλειο, οι οποίες έχουν τις υποδομές αλλά και τα γεωγραφικά χαρακτηριστικά για να στηρίξουν ένα τέτοιο αγώνα.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης τόνισε ότι θα στηρίξει την προσπάθεια του ΣΕΓΑΣ σημειώνοντας μάλιστα ότι τέτοιες πρωτοβουλίες μπορούν μόνο να ωφελήσουν το σύνολο της κοινωνίας και να αναδείξουν την πόλη σε αθλητικό προορισμό.

Σημειώνεται ότι παρόντες στη συνάντηση ήταν ακόμη ο πρότζεκτ μάνατζερ του Μαραθωνίου Μάκης Ασημακόπουλος, ο τεχνικός σύμβουλος του ΣΕΓΑΣ Μάρκος Καλούδης, το μέλος του Δ.Σ του ΣΕΓΑΣ Παναγιώτης Αντωνακάκης, ο πρόεδρος Κριτών Στίβου Μανώλης Τζενάκης και ο ειδικός σύμβουλος για θέματα Αθλητισμού του Δήμου Ηρακλείου Δημήτρης Τσιράκος.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΚΟΥΡΑΚΗΣ, ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, ΣΕΓΑΣ, ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ, ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ


Αφήστε μια απάντηση