Ηράκλειο Αττικής: Ζητάει την παράταση του προγράμματος κοινωφελούς για τους συμβασιούχους - Aftodioikisi.gr
Πέμπτη
27
Ιανουάριος
Back

Ηράκλειο Αττικής: Ζητάει την παράταση του προγράμματος κοινωφελούς για τους συμβασιούχους

Την παράταση του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας για τους συμβασιούχους που απασχολούνται στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής – η περίοδος του οποίου λήγει εντός των ημερών – ζητά από τους αρμόδιους φορείς, με ομόφωνη απόφασή του, το δημοτικό συμβούλιο της πόλης.

Η παράταση κρίνεται απαραίτητη καθώς, με τη λήξη των συμβάσεων και την απομάκρυνση των εν λόγω εργαζομένων, θα απογυμνωθούν από προσωπικό νευραλγικές δημοτικές υπηρεσίες, όπως η Κοινωνική Πρόνοια, η Καθαριότητα, το Περιβάλλον κ.α., σε μια εποχή που, ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, ελέω της απαγόρευσης των προσλήψεων στους ΟΤΑ, διατηρεί το λιγότερο σε αριθμό δυναμικό προσωπικού, που είχε ποτέ στη σύγχρονη ιστορία του.

Το δημοτικό συμβούλιο, μάλιστα, με παλαιότερη απόφασή του έχει εγκρίνει, καταθέτοντας σχετικό αίτημα, την κάλυψη 51 θέσεων μόνιμου προσωπικού στις υπηρεσίες του Δήμου τονίζοντας το κρίσιμο της κατάστασης, χωρίς όμως να βρει θετική ανταπόκριση από τις αρμόδιες αρχές.

Για αυτούς τους λόγους, το δημοτικό συμβούλιο αποφασίζει και ζητά:

1. Την παράταση προγράμματος κοινωφελούς εργασίας των συμβασιούχων, προκειμένου να μην υπάρξει δυσλειτουργία στα τμήματα του Δήμου.

2. Την καταβολή επιδόματος ανεργίας σε όλους τους εργαζόμενους των κοινωφελών προγραμμάτων, μετά την λήξη των συμβάσεων τους.

3. Τη χορήγηση αδειών (κανονική, αναρρωτική, γονική) όπως αυτές ορίζονται από την εργατική νομοθεσία και βάσει του εγγράφου που εστάλη σε ΚΕΔΕ και ΟΑΕΔ από το Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, με αριθμό πρωτοκόλλου 2575/10-9-2015, το οποίο τονίζει την υποχρέωση των φορέων, να συμμορφώνονται στις θεμελιώδεις αρχές της εργατικής νομοθεσίας και της προστασίας των εργαζομένων.

4. Την αναγνώριση προϋπηρεσίας, οικογενειακής κατάστασης και άμεση καταβολή του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας στους εργαζόμενους που το δικαιούνται.

5. Την τοποθέτηση των εργαζομένων σε ανάλογα τμήματα βάσει της σύμβασης που έχουν υπογράψει.

6. Την πλήρωση των θέσεων εργασίας με μόνιμο και σταθερό προσωπικό.

«Έχουμε ευθύνη και χρέος απέναντι στον πολίτη να παρέχουμε, σε μια δύσκολη εποχή για όλους, υπηρεσίες υψηλού επιπέδου και δράσεις κοινωνικού προσανατολισμού, προκειμένου να κρατήσουμε, ως το τελευταίο προπύργιο, την κοινωνική συνοχή. Πώς όμως θα κάνουμε κάτι τέτοιο, τη στιγμή που μας στερούν το αυτονόητο: το ανθρώπινο δυναμικό για να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας. Απαιτούμε τα ελάχιστα, ζητάμε τα λογικά: να σταματήσει, τουλάχιστον, το πάγωμα των προσλήψεων, ειδικά σε νευραλγικούς τομείς όπως την Καθαριότητα και την Κοινωνική Πρόνοια», σχολιάζει ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!