Ηράκλειο Αττικής: Οδικός χάρτης εθελοντισμού και αλληλεγγύης στους πρόσφυγες

Έναν οδικό χάρτη εθελοντισμού και αλληλεγγύης προς τους δοκιμαζόμενους πρόσφυγες έστησε ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, ενώνοντας φορείς, Κοινωνία των Πολιτών, δημοτικές παρατάξεις, συλλογικότητες, εκπροσώπων της Ορθόδοξης και Καθολικής Εκκλησίας, καθώς και της Αστυνομίας σε μία προσπάθεια οργανωμένης, συνεχούς και ταυτόχρονα ρεαλιστικής στήριξης των προσφυγικών καταυλισμών που λειτουργούν στην Αττική.

Οι ενέργειες που αποφασίστηκαν σε πρόσφατη συνεδρίαση παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Β. Τομέα Αττικής Γ. Καραμέρου και του προέδρου του Ε.Ε.Σ, Α. Αυγερινού, αφορούν σε:

  • Παραχώρηση στην Περιφέρεια Αττικής των μαγειρείων των δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για την παρασκευή γευμάτων που θα σιτίζουν τους πρόσφυγες.
  • Υπολογίζεται πως, από την συγκεκριμένη δράση, θα παράγονται τουλάχιστον 600 μερίδες φαγητού την ημέρα.
  • Συγκέντρωση υλικών πρώτης ανάγκης, τροφίμων και εξοπλισμού για τους καταυλισμούς
  • Διάθεση των υπηρεσιών καθαριότητας για εβδομαδιαίο καθαρισμό ενός προσφυγικού καταυλισμού που θα υποδειχθεί από την Περιφέρεια.
  • Διάθεση των Δημοτικών Ιατρείων της πόλης και προγραμμάτων δημιουργικής και καλλιτεχνικής απασχόλησης για την ψυχαγωγία των μικρών προσφύγων.
  • Δημιουργία ειδικής τηλεφωνικής γραμμής, προκειμένου οι πολίτες να πληροφορούνται για τους τρόπους συνδρομής.
  • Σύσταση ολιγάριθμης και ευέλικτης Συντονιστικής Επιτροπής για την οργανωμένη προώθηση όλων των παραπάνω.

Σημειώνεται ότι όλα τα παραπάνω θα αποτελέσουν και αντικείμενο τυπικής έγκρισης του έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου που θα γίνει την ερχόμενη Παρασκευή 11 Μαρτίου στις 17:15.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, ΟΔΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!