Ίππειος Λέσβου: Ο Λυκουρέντζος αφήνει τους ασθενείς σε ακατάλληλο κτήριο - Aftodioikisi.gr
Πέμπτη
21
Οκτώβριος
Back

Ίππειος Λέσβου: Ο Λυκουρέντζος αφήνει τους ασθενείς σε ακατάλληλο κτήριο

Κατά του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζου στρέφεται η ΤΚ Ιππείου του Δήμου Λέσβου, με αφορμή την απόφασή του να μη δημιουργεί Περιφερειακό Ιατρείο, «καθώς οι ανάγκες της περιοχής καλύπτονται από τις υπάρχουσες υποδομές», και αυτό παρά το ότι έχει παραχωρηθεί οικόπεδο στο υπουργείο από το 2010 για το σκοπό αυτό και παρά το ότι υπάρχει επιχειρησιακή συμφωνία μεταξύ των υπουργείων Υγείας και Οικονομίας για την ανέγερση και τον εξοπλισμό του περιφερειακού Ιατρείου Ιππείου που ανήκει στο Κέντρο Υγείας Πλωμαρίου, με ενδεικτικό ποσό 300.000 ευρώ».

«Επί της ουσίας, το υπουργείο Υγείας καταργεί τις προσπάθειες πολλών ετών και ακυρώνει τη βούληση της τότε Διοίκησης του Νοσοκομείου Μυτιλήνης που είχε προτάξει τα αιτήματα για την κατασκευή νέου κτηρίου για την στέγαση του Περιφερειακού Ιατρείου στο’Ιππειος, δεδομένου ότι στεγάζεται σε παλιό κτήριο, ακατάλληλο για την υγειονομική περίθαλψη των κατοίκων», σημείωνει η ΤΚ Ιππείου και προειδοποιεί:

«Καθιστούμε σαφές και προς κάθε κατεύθυνση ότι θα αγωνιστούμε μέχρις εσχάτων, ενάντια σε κάθε προσπάθεια περεταίρω υποβάθμισης της ποιότητας ζωής των κατοίκων των χωριών μας και καλούμε όλους τους φορείς του τόπου μας να σταθούν αρωγοί και αλληλέγγυοι , δίνοντάς µας δύναµη στο δίκαιο αγώνα που διεξάγουμε».

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΤΚ ΙΠΠΕΙΟΥ
Με μια πρωτοφανή απάντηση, κατά την άσκηση κοινοβουλευτικού ελέγχου, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας αποκλείει τη δημιουργία νέου Περιφερειακού Ιατρείου στο Ίππειος καθώς «..δεν είναι στις προτεραιότητες η ανέγερση νέου Π.Ι. στο Ίππειος καθώς οι ανάγκες της περιοχής καλύπτονται από τις υπάρχουσες υποδομές».

Επί της ουσίας, το υπουργείο Υγείας καταργεί τις προσπάθειες πολλών ετών και ακυρώνει τη βούληση της τότε Διοίκησης του Νοσοκομείου Μυτιλήνης που είχε προτάξει τα αιτήματα για την κατασκευή νέου κτηρίου για την στέγαση του Περιφερειακού Ιατρείου στο’Ιππειος, δεδομένου ότι στεγάζεται σε παλιό κτήριο, ακατάλληλο για την υγειονομική περίθαλψη των κατοίκων.

Παρότι ο τ. Δήμος Ευεργέτουλα είχε παραχωρήσει οικόπεδο για τον σκοπό αυτό στο υπουργείου Υγείας και εν συνεχεία επήλθε, στις 2 Ιουλίου του 2010, επιχειρησιακή συμφωνία μεταξύ των υπουργείων Υγείας και Οικονομίας για την ανέγερση και τον εξοπλισμό του περιφερειακού Ιατρείου Ιππείου που ανήκει στο Κέντρο Υγείας Πλωμαρίου με ενδεικτικό ποσό 300.000€, εντούτοις, το αρμόδιο Υπουργείο δεν προχώρησε σε καμία περαιτέρω ενέργεια.

Παρόλο που αναγνωρίζουμε τη δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μας , ωστόσο γεννούνται τεράστια ερωτηματικά γιατί δεν έγινε καμία προσπάθεια ένταξης του εν λόγω έργου σε κάποιο ευρωπαικό πρόγραμμα, τη στιγμή που δεκάδες συμπολίτες καθημερινά ταλαιπωρούνται στους ανεπαρκεις χώρους αναμονής του Π.Ι. Ιππείου.

Μπορεί λοιπόν για το υπουργείο Υγείας να μην αποτελεί προτεραιότητα η παροχή ποιoτικών υπηρεσιών πρωτοβάθμιας περίθαλψης στα χωριά της λεσβιακής υπαίθρου, για μας όμως αποτελεί υποχρέωση να υπερασπιστούμε μετα παρρησίας κάθε δίκαιο αίτημα των συμπολιτών μας.

Για το λόγο αυτό, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ιππείου κ. Προκόπης Σινάνης πραγματοποίησε συνάντηση με τον εκτελών χρέη Διοικητή του «Βοστανείου» κ. Χρήστο Θεοδώρου όπου συμφωνήθηκε να μεταβεί άμεσα μηχανικός της τεχνικής υπηρεσίας του Νοσοκομείου για την εκπόνηση μελέτης επισκευής των υπάρχουσων εγκαταστάσεων. Επίσης αποφασίστηκε να συγκληθεί το συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας Ιππείου ώστε να συζητηθούν όλες οι παράμετροι του θέματος και να ληφθεί σχετική απόφαση.

Καθιστούμε σαφές και προς κάθε κατεύθυνση ότι θα αγωνιστούμε μέχρις εσχάτων, ενάντια σε κάθε προσπάθεια περεταίρω υποβάθμισης της ποιότητας ζωής των κατοίκων των χωριών μας και καλούμε όλους τους φορείς του τόπου μας να σταθούν αρωγοί και αλληλέγγυοι , δίνοντάς µας δύναµη στο δίκαιο αγώνα που διεξάγουμε.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!