Υποχρεωτική για τα νομικά πρόσωπα των ΟΤΑ η υποβολή πινακών στοχοθεσία προϋπολογισμού – Ποια η διαδικασία (εγκύκλιος)

Με εγκύκλιό του το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης θυμίζει ότι «τα νομικά πρόσωπα των ΟΤΑ που περιλαμβάνονται στο ΜΦΓΚ έχουν την υποχρέωση υποβολής πινάκων στοχοθεσίας του προϋπολογισμού τους, μέσω του οικείου ΟΤΑ» και εξηγεί τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί.

Αναλυτικά, ολόκληρο το περιεχόμενο της εγκυκλίου (την οποία μπορειτε να δείτε ΕΔΩ):

Η ΕΛΣΤΑΤ με το από 31-7-2015 Δελτίο Τύπου της ανακοίνωσε την ε̟ικαιροποίηση του Υποτομέα S.1313 «Τοπική Αυτοδιοίκηση» του Μητρώου Φορέων Γενικής Κυβέρνησης (ΜΦΓΚ).

Οι πίνακες με τους φορείς που περιλαμβάνονται στο ισχύον ΜΦΓΚ καθώς και το σχετικό Δελτίο Τύπου βρίσκονται αναρτημένα στην ιστοσελίδα της ΕΛ.ΣΤΑΤ., στη διαδρομή ‘Στατιστικά θέματα/Μητρώα/Μητρώο Φορέων Γενικής Κυβέρνησης/Στοιχεία Έρευνας ανά Περίοδο -2015’, στην ηλεκτρονική Διεύθυνση: http://www.statistics.gr/portal/page/porta/ESYE/PAGEthemes?p_param=A1203.

Στον υποτομέα S.1313 του τρέχοντος ΜΦΓΚ έχουν ενταχθεί νέα νομικά πρόσωπα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (κυρίως ΝΠΙΔ), τα οποία πλέον αποτελούν Φορείς της Γενικής Κυβέρνησης και έχουν την υποχρέωση της υποβολής Μηνιαίων Στατιστικών Δελτίων και στοιχείων Μητρώου Δεσμεύσεων. Επιπλέον, τα νομικά πρόσωπα των ΟΤΑ που περιλαμβάνονται στο ΜΦΓΚ έχουν την υποχρέωση υποβολής πινάκων στοχοθεσίας του προϋπολογισμού τους, μέσω του οικείου ΟΤΑ, σύμφωνα με τα όσα ορίζονται στην υπ’ αρίθμ. 7261/22-02-2013 Κοινή Απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει.

Το παρόν έγγραφο αναρτάται στην ιστοσελίδα του ΥΠΕΣ www.ypes.gr (διαδρομή : Το Υπουργείο => Έγγραφα), και παράλληλα προς διευκόλυνσή σας, στο ίδιο ̟λαίσιο με το παρόν, θα αναρτηθεί και ο αναλυτικός πίνακας (αρχείο .xls) που αναφέρεται στο νέο επικαιροποιημένο ΜΦΓΚ.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΕΛΣΤΑΤ, ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!