Υπόθεση «μικρής Μαρίας» στη Θεσσαλονίκη

Υπόθεση παρόμοια με αυτή της μικρής Μαρίας, που βρέθηκε πριν από περίπου ένα μήνα σε καταυλισμό ρομά στα Φάρσαλα, αποκαλύφθηκε στη Θεσσαλονίκη μετά από έρευνα της εισαγγελίας Πρωτοδικών.

Στο πλαίσιο της παραγγελίας του Αρείου Πάγου για ελέγχους σε όλα τα ληξιαρχεία της χώρας, οι δικαστικές αρχές εντόπισαν την περίπτωση ενός 4χρονου σήμερα κοριτσιού, το οποίο εμφανιζόταν να έχει βιολογικούς γονείς ρομά, που μένουν στην περιοχή «Υψώματα Διαβατών».

Το στοιχείο που κίνησε τις υποψίες ήταν ότι η γέννηση του παιδιού δηλώθηκε έξι μήνες μετά από την προηγούμενη γέννα της γυναίκας, που εμφανιζόταν ως φυσική της μητέρα. Ο έλεγχος DNA επιβεβαίωσε τις υποψίες, καθώς αποδείχτηκε ότι το κοριτσάκι δεν ήταν βιολογικό παιδί των συγκεκριμένων ατόμων. Εις βάρος των «γονέων» ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για αρπαγή ανηλίκου ενώ η μικρή φιλοξενείται στο «Χαμόγελο του Παιδιού».

Το ζευγάρι των ρομά, το οποίο κατηγορείται και για παράνομα επιδόματα που εισέπραττε, υποστηρίζει το παιδί τους το άφησε οικογένεια ρομά από τη Βουλγαρία, καθώς δεν μπορούσε να το μεγαλώσει για οικονομικούς λόγους.

Να σημειωθεί ότι από το «μικροσκόπιο» της εισαγγελίας έχουν περάσει συνολικά 3.000 φάκελοι και στοιχεία από τα 47 ληξιαρχεία του νομού και έχουν εντοπιστεί άλλες εφτά ύποπτες περιπτώσεις, για τις οποίες βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα.

 

Πηγή: news247.gr

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ, ΜΙΚΡΗ ΜΑΡΙΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!