Υποψήφια για «Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα Νεολαίας 2014» η Θεσσαλονίκη

Στα πλαίσια προσπαθειών να παρουσιάσει την οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ζωή και ανάπτυξή της στο νεανικό κοινό, η Θεσσαλονίκη θα διεκδικήσει τον τίτλο της «Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας» για το 2014.

«Η Θεσσαλονίκη είναι η ευρωπαϊκή πόλη με τους περισσότερους νέους σε σχέση με το γενικότερο πληθυσμό της. Το 12% – 13% του πληθυσμού της πόλης είναι νέα άτομα», δήλωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, προσθέτοντας: «Έχουμε εμπειρία, υποδομές και διάθεση να πετύχουμε».

«Στην προσπάθεια που κάνουμε για ανάληψη του τίτλου δεν είμαστε μόνοι. Θα κινητοποιηθούν όλοι οι φορείς, πανεπιστήμια, ιδιώτες και εθελοντές και δεν θα κοστίσει οικονομικά στην πόλη», ανέφερε από την πλευρά της η αντιδήμαρχος Νεότητας, Αθλητισμού και Εθελοντών, Μαρία Πασχαλίδου.

Να σημειωθεί ότι ο φάκελος του δήμου Θεσσαλονίκης για τη διεκδίκηση του τίτλου θα πρέπει να κατατεθεί έως την 1η Μαΐου, με την απόφαση για το ποια πόλη θα αναδειχτεί «Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας» να αναμένεται να ληφθεί τον Οκτώβριο του 2011 στις Βρυξέλλες.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Αφήστε μια απάντηση