ΥΠΕΣ: €160 εκατ. στους δήμους από τους θεσμοθετημένους πόρους

Το συνολικό ποσό των 160 εκατ. ευρώ αποδίδει το υπουργείο Εσωτερικών στους δήμους της χώρας, στο πλαίσιο της τακτικής τους επιχορήγησης αλλά και στο πλαίσιο των εσόδων που παίρνουν από τη φορολογία του κράτους. Αναλυτικότερα:

Ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης υπέγραψε την απόφαση για την οικονομική ενίσχυση των δήμων στο πλαίσιο της μηνιαίας τακτικής επιχορήγησης που λαμβάνουν από τους ΚΑΠ, τη ΣΑΤΑ και τα ΠΟΕ, ύψους 140 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον, έπειτα από υπογραφή των σχετικών αποφάσεων από τον υπουργό Εσωτερικών, κατανέμονται στους ΟΤΑ όλης της χώρας περίπου 20 εκατ. ευρώ έναντι εσόδων από το φόρο Ζύθου, το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας και το τέλος Διαφήμισης κατηγορίας Δ. Συγκεκριμένα, κατανέμεται ποσό 4.979.055,00 ευρώ από το φόρο Ζύθου, 7.996.734,00 ευρώ από το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ) και 6.970.671,90 ευρώ από το τέλος Διαφήμισης κατηγορίας Δ.

Με αφορμή αυτή την εξέλιξη, ο υπουργός Εσωτερικών έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Στο πλαίσιο ενίσχυσης της προσπάθειας που καταβάλλεται από τους ΟΤΑ, για εξυγίανση και ενίσχυση της οικονομικής τους αυτοτέλειας, το Υπουργείο Εσωτερικών σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών, τηρεί τη δέσμευσή μας για καταβολή εκτός από την τακτική χρηματοδότηση μέσω των ΚΑΠ, της ΣΑΤΑ και των Παρακρατηθέντων Πόρων.

Η μηνιαία καταβολή τόσο των λειτουργικών όσο και των επενδυτικών δαπανών και η κατά προτεραιότητα εξόφληση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων των ΟΤΑ από πλευράς υπουργείου, έχουν στόχο την ενίσχυση των κοινωνικών δομών της Αυτοδιοίκησης, ώστε να ανταποκρίνεται αποτελεσματικότερα στις ανάγκες των δοκιμαζόμενων πολιτών. Για την ευόδωση όμως αυτής της προσπάθειας δε μπορεί παρά να απαιτηθεί και η ηθική και πολιτική δέσμευση των ΟΤΑ, ώστε να τηρηθούν οι ειλημμένες από πλευράς τους δεσμεύσεις».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΠ-ΕΣ, ΣΑΤΑ, ΤΑΠ, ΚΑΠ, ΦΟΡΟΣ ΖΥΘΟΥ, ΠΟΕ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!