Υπέρ των αγροτών και των κινητοποιήσεων το ΔΣ Λαμιέων - Aftodioikisi.gr
Τρίτη
19
Οκτώβριος
Back

Υπέρ των αγροτών και των κινητοποιήσεων το ΔΣ Λαμιέων

Το δημοτικό συμβούλιο Λαμιέων εκφράζει τη συμπαράστασή του στον αγώνα των αγροτών «οι οποίοι με τις κινητοποιήσεις τους προσπαθούν να αναδείξουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και να αναζητήσουν ουσιαστικές λύσεις σε αυτά»

Όπως είναι γνωστό, ο Δήμος Λαμιέων έχει πλέον και αγροτικό χαρακτήρα αφού περιλαμβάνει στην κτηματική του περιφέρεια περίπου 260.000 στρέμματα γεωργικής έκτασης και πάνω από 6.100 αγροτικές εκμεταλλεύσεις στις οποίες απασχολούνται περίπου 11.000 άτομα.

«Μέσα στη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία για τη χώρα μας, αναγνωρίζεται πλέον απ’ όλους ότι ο πρωτογενής τομέας είναι αυτός που μαζί με τον τουρισμό μπορεί να δώσει λύση στα οικονομικά αδιέξοδα της χώρας και να την οδηγήσει στην ανάπτυξη», σημειώνει στο ψήφισμά του το δ.σ. Λαμιέων.

Συνοπτικά τα αιτήματα των αγροτών αφορούν σε:

  • Μείωση του κόστους παραγωγής (πετρέλαιο – ρεύμα)
  • Ασφαλιστικό – φορολογικό: να ισχύσει για το τρέχον έτος ό,τι ίσχυε έως σήμερα
  • Φ.Π.Α.: επιστροφή 11% για το τρέχον έτος, όπως ίσχυε έως σήμερα
  • Χρηματοδότηση από Τράπεζα
  • Απαλλαγή από το φόρο μεταβίβασης και Φ.Π.Α. για ακίνητη περιουσία που αφορά την άσκηση παραγωγικής δραστηριότητας νέων αγροτών ή/και μακροχρόνια ανέργων
  • Αύξηση του ποσοστού επιστροφής Φ.Π.Α. στο 100% για τους νέους παραγωγούς, για χρονικό διάστημα 5 ετών.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!