Υπέρ της μεταφοράς των δικαστηρίων Πειραιά ο Γιάννης Μίχας

Υπέρ της αναγκαιότητας μεταφοράς των δικαστηρίων του Πειραιά στο νέο κτίριο του «Κεράνη» που βρίσκεται επί της Λ. Θηβών στα σύνορα των Δήμων Πειραιά και Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη τάχθηκε κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά ο Γιάννης Μίχας.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης επεσήμανε πως είναι γνωστή σε όλους η ακαταλληλότητα του υπάρχοντος κτιρίου που εγκυμονεί κινδύνους ακόμη και για την ασφάλεια των εργαζομένων σε αυτό και των επισκεπτών του, πράγμα που έχει αναδείξει πλείστες όσες φορές ο δικηγορικός σύλλογος Πειραιά.

Παράλληλα τόνισε ότι με την απόφασή αυτή ωφελείται διπλά το δημόσιο συμφέρον αφού αξιοποιείται η δημόσια περιουσία και ένα κτίριο που επί χρόνια παρέμενε κτίριο «φάντασμα», ενώ θα αναβαθμιστεί μία κατά κοινή ομολογία υποβαθμισμένη περιοχή του ευρύτερου Πειραιά.

Ο κ. Μίχας επέκρινε ταυτόχρονα και τη διοίκηση του Δήμου Πειραιά διότι αν και γνώριζε το πρόβλημα δεν κατέθεσε ποτέ και σε κανέναν καμία απολύτως πρόταση για τη μετεγκατάστασή τους σε άλλο χώρο εγγύτερα στον κεντρικό Πειραιά, με αποτέλεσμα μοιραία να προκριθεί η λύση της αξιοποίησης του κτιρίου του «Κεράνη».

Ο κ. Μίχας επεσήμανε ακόμη ότι στο παρελθόν είχαν κατατεθεί προτάσεις προς την Κυβέρνηση για τη μεταφορά των δικαστηρίων σε διάφορους χώρους (βλ. ΧΡΩΠΕΙ, Λιπάσματα) χωρίς ωστόσο οι λύσεις αυτές να προκριθούν από το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

«Η μεταφορά των δικαστηρίων έπρεπε να είχε γίνει χθες. Το κτίριο που στεγάζονται στο Λιμάνι του Πειραιά είναι παντελώς ακατάλληλο και επικίνδυνο για αυτή τη χρήση και αυτό το ξέρουν όλοι.  Η απόφαση κινείται στη σωστή κατεύθυνση θα πρέπει ωστόσο να διευθετηθούν ορισμένα σοβαρά ζητήματα όπως η συγκοινωνιακή πρόσβαση για να μην υπάρχει καμία ταλαιπωρία για τους εργαζομένους και τους επισκέπτες του. Ο Δήμος Πειραιά οφείλει άμεσα να εκπονήσει και να καταθέσει προς την Κυβέρνηση ένα σχέδιο αναβάθμισης της ευρύτερης περιοχής που στεγάζονται σήμερα τα δικαστήρια, καθώς ήδη και παρά την απομάκρυνση του ΟΚΑΝΑ απειλείται με ερήμωση και γκετοποίηση» τόνισε ο κ. Μίχας.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ, ΠΕΙΡΑΙΑΣ, ΜΙΧΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!