Υπ.Οικονομικών: Πρόστιμο στο Δ.Καλλιθέας για απευθείας αναθέσεις 221 χιλ. ευρώ - Aftodioikisi.gr
Κυριακή
17
Οκτώβριος
Back

Υπ.Οικονομικών: Πρόστιμο στο Δ.Καλλιθέας για απευθείας αναθέσεις 221 χιλ. ευρώ

Αδιαφάνεια, κακοδιοίκηση και κακοδιαχείριση, και απευθείας αναθέσεις διαπίστωσε ο έλεγχος του υπουργείου Οικονομικών στο δήμο Καλλιθέας και επέβαλε πρόστιμο ύψους 55.359,58 ευρώ!

Αυτό αποκαλύπτει με ο ιστότοπος kallitheapress.gr κάνοντας λόγο για τα κατορθώματα του νομικού προσώπου του δήμου ΟΠΑΑ Γιάννη Γάλλου, που σύμφωνα με το δημοσίευμα «μετέτρεψε τη ναυταθλητική μαρίνα Καλλιθέας σε λιμάνι (με τον παράνομο μέχρι και σήμερα ελλιμενισμό του κρουαζεροπλοίου COSMOS) και έφερε τον ΕΘΝΙΚΟ από τον Πειραιά στην Καλλιθέα.

Παρόλα αυτά σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Δήμαρχος Καλλιθέας δηλώνει απόλυτα ευχαριστημένος και ανησυχεί μήπως χαλάσει η καλή εικόνα του λιμανιού και χάσει πελάτες από τους…αθλητικούς χώρους. Την ίδια στιγμή,  στις συνεδριάσεις του ΔΣ του νομικού προσώπου, τα μέλη του δεν έχουν λάβει καν ενημέρωση για πορίσματα ελέγχου.

Σύμφωνα με τον έλεγχο του Υπουργείου Οικονομικών που παρουσιάζει το site, διεπιστώθηκε αδιαφάνεια, κακοδιοίκηση, κακοδιαχείριση και πρόστιμα από παραβάσεις νομοθεσίας.

ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΕΣ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ

Όσον αφορά τις απευθείας αναθέσεις, έχουμε και λέμε:

Α. ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΦΥΛΑΞΗΣ ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΤΟΥ ΟΠΑΑ Γιάννης Γάλλος

Επτά συνεχόμενες συμβάσεις, συνολικού ποσού:

180.415 ευρω

Α. ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΩΝ ΔΕΞΑΜΕΝΩΝ ΕΤΟΥΣ 2015 ΟΠΑΑ Γιάννης Γάλλος

Επτά συνεχόμενες συμβάσεις, συνολικού ποσού:

51.023,33 ευρω

Το συνολικό ποσό των παραπάνω συμβάσεων φύλαξης εγκαταστάσεων και συντηρήσεων κολυμβητηρίου ανέρχεται σε:

221.438,33 ευρώ.

καλ1

καλι2

καλι3

Ο έλεγχος διεπίστωσε ότι οι Δαπάνες πραγματοποιήθηκαν χωρίς την επαρκή κινητοποίηση του ανταγωνισμού, χωρίς να υπάρχει ανωτέρα βία απορρέουσα από απρόοπτα περιστατικά.

Αποφάσισε ότι πρέπει:

Να επιβληθεί κατ’ αποκοπή δημοσιονομική διόρθωση (πρόστιμο) στον φορέα ποσού ύψους 55.359,58 ευρώ που αντιστοιχεί στο 25% της συνολικής δαπάνης.

Ωστόσο παρά το πρόστιμο το νομικό πρόσωπο συνεχίζει τις απευθείας αναθέσεις. Ίσως επειδή αυτοί που τα εγκρίνουν όλα αυτά δεν έχουν συνέπειες και δεν πληρώνουν πρόστιμα, αφού όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα ο λογαριασμός πάει στους πολίτες.

Πηγή:Kallitheapress.gr

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!