Ιωάννινα: Ξεκίνησε η τοποθέτηση των κάδων ανακύκλωσης

Ξεκίνησε σήμερα από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Ιωαννιτών η τοποθέτηση των κάδων ανακύκλωσης. Η τοποθέτηση θα έχει ολοκληρωθεί στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας οπότε στο εξής οι πολίτες θα μπορούν να εναποθέτουν τα ανακυκλώσιμα υλικά, όπως χαρτί, γυαλί, πλαστικό κι αλουμίνιο.

Οδηγίες… χρήσης των μπλέ κάδων

Παράλληλα, ο Δήμος Ιωαννιτών παρέχει οδηγίες για τη χρησιμοποίηση των κάδων επισημαίνοντας:

«Στους μπλε κάδους ανακύκλωσης ρίχνουμε γυάλινες συσκευασίες από νερό, γάλα, αναψυκτικά, ποτά, κρασί, βαζάκια τροφίμων κι άλλα.

Πλαστικές συσκευασίες από νερό, αναψυκτικά, λάδι, απορρυπαντικά, γιαούρτι, είδη καθαρισμού, σακούλες.

Χάρτινες συσκευασίες από διάφορα προϊόντα.

Αλουμινένιες συσκευασίες από αναψυκτικά, μπύρες, καφέ, κονσέρβες, λάδι κι άλλα.

Στους μπλε κάδους δεν ρίχνουμε υπολείμματα τροφών, μπαταρίες, ηλεκτρικές συσκευές, υφάσματα, οικοδομικά υλικά και κλαδιά δέντρων. Οποιαδήποτε τέτοια απόρριψη πέρα από ότι δεν βοηθά το πρόγραμμα μπορεί να είναι και εξαιρετικά επικίνδυνη για το απορριμματοφόρο το οποίο θα κάνει την αποκομιδή.

Τα ανακυκλώσιμα υλικά τοποθετούνται χύμα κι όχι σε σακούλες στους κάδους ανακύκλωσης ενώ δεν πετάμε ποτέ σε αυτούς τα κοινά σκουπίδια.

Με την ανακύκλωση μειώνουμε τον όγκο και το βάρος των απορριμμάτων, άρα συμβάλλουμε στην οικονομία, εξοικονομούμε πρώτες ύλες, προστατεύουμε το περιβάλλον και κάνουμε ένα βήμα πολιτισμού».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ, ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, ΜΠΛΕ ΚΑΔΟΙ


Αφήστε μια απάντηση