Ημερίδα για τις επιπτώσεις των συνθηκών εργασίας στην υγεία - Aftodioikisi.gr
Παρασκευή
22
Οκτώβριος
Back

Ημερίδα για τις επιπτώσεις των συνθηκών εργασίας στην υγεία

Τις επιπτώσεις των συνθηκών εργασίας στον ανθρώπινο οργανισμό παρουσίασε σε ημερίδα με θέμα «Ασφάλεια και υγεία στην εργασία – εκτίμηση κινδύνου, φυσικοί και χημικοί παράγοντες στους χώρους εργασίας» που διοργάνωσε σε κεντρικό ξενοδοχείο η Γενική διεύθυνση Συνθηκών και Υγιεινής της Εργασίας, του υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης.

Σύμφωνα με την Eurostat, «οι επιπτώσεις των συνθηκών εργασίας στον ανθρώπινο οργανισμό είναι κατά 59% μυοσκελετικές παθήσεις. Ένα μεγάλο μέρος των μυοσκελετικών παθήσεων που δημιουργούνται στους χώρους εργασίας έχουν να κάνουν με τις δονήσεις που προέρχονται από τη χρήση μηχανημάτων, οχημάτων και άλλου εξοπλισμού εργασίας» τόνισε ο δήμαρχος. Όπως είπε, οι δονήσεις αυτές προκαλούν πονοκεφάλους, ναυτία, αϋπνία, ενώ η μακροχρόνια έκθεση του εργαζόμενου σε αυτές μπορεί να προκαλέσει βλάβες της σπονδυλικής στήλης, διαταραχές του καρδιακού ρυθμού και προβλήματα στην ισορροπία και την κίνηση. «Οι επιχειρήσεις μπορούν να λάβουν μέτρα πρόληψης, με τη σωστή επιλογή μηχανημάτων και οχημάτων, σύμφωνα με τις ήδη υπάρχουσες ευρωπαϊκές οδηγίες, αλλαγή εργασιακών πρακτικών, επιλογή σωστής ανάρτησης καθίσματος και άλλα παρόμοια μέτρα πρόληψης» δήλωσε.

Η ημερίδα διοργανώθηκε στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!