«Ημέρες Σπορείας» στα σχολεία του Δήμου Θεσσαλονίκης

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την οικολογία, την καλλιέργεια λαχανικών, την ανακύκλωση και την προστασία του περιβάλλοντος, με τίτλο «Ημέρες Σπορείας», διοργανώνει σε σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ο δήμος Θεσσαλονίκης.

Οι «Ημέρες Σπορείας» πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το Γραφείο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, το Κέντρο Γεωργικής Έρευνας Βορείου Ελλάδος (ΚΓΕΒΕ) τη Γενική Διεύθυνσης Αγροτικής Έρευνας (ΕΛΓΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ») και την Εναλλακτική Κοινότητα «ΠΕΛΙΤΙ».

Περιλαμβάνουν σειρά ενημερώσεων των μαθητών για θέματα διατήρησης αγροτικής βιοποικιλότητας και προστασίας του περιβάλλοντος, προετοιμασία σχολικών κήπων για μελλοντική δημιουργία λαχανόκηπων, δωρεάν διάθεση, προς τους μαθητές, σπόρων από ντόπιες και παραδοσιακές ποικιλίες λαχανικών και εγκατάσταση κάδων κομποστοποίησης, για τις σχολικές μονάδες που δεν διαθέτουν ήδη, για ιδία φυσική παραγωγή του απαραίτητου λιπάσματος.

Παράλληλα, προγραμματίζονται μελλοντικές εκπαιδευτικές επισκέψεις στο Κέντρο Γεωργικής Έρευνας Βορείου Ελλάδος (ΚΓΕΒΕ), ώστε να ενημερωθούν οι μαθητές για την Τράπεζα Διατήρησης Γενετικού Υλικού του ΚΓΕΒΕ, η οποία διαθέτει τον μεγαλύτερο αριθμό δειγμάτων φυτικού γενετικού υλικού της χώρας, αποτελώντας αξιόλογη βάση διατήρησης της ελληνικής βιοποικιλότητας.

Όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής, Κωνσταντίνος Ζέρβας, στόχος της δράσης είναι η μελλοντική δημιουργία μικρών τραπεζών σπόρων στα σχολεία, με σκοπό τόσο τη διάθεσή των παραγόμενων σπόρων και φυτών προς τους πολίτες, όσο και τη διαρκή βιωματική εκπαίδευση των μαθητών σε θέματα διατήρησης της βιοποικιλότητας και προστασίας του χερσαίου και κατ’ επέκταση του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΣΧΟΛΕΙΑ, ΗΜΕΡΕΣ ΣΠΟΡΕΙΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]