Ηλιούπολη: Μεγάλη συμμετοχή στα μαθήματα του Ανοιχτού Πανεπιστημίου

Ιδιαίτερα μεγάλη ήταν η συμμετοχή του κοινού στο νέο θεσμό του Ανοιχτού Πανεπιστημίου του Δήμου Ηλιούπολης. Δημότες όλων των ηλικιών και όλων των μορφωτικών επιπέδων, γέμισαν ασφυκτικά το θέατρο του δημαρχιακού μεγάρου, προκειμένου να παρακολουθήσουν τους τρεις κύκλους μαθημάτων από καταξιωμένους στην ελληνική και διεθνή επιστημονική κοινότητα Πανεπιστημιακούς δασκάλους. Τα μαθήματα αφορούσαν σε θεματικές ενότητες ευρείας απήχησης (Ιστορία, Τέχνη, Λογοτεχνία), και έγιναν από τους καθηγητές του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Παντείου Πανεπιστημίου, Δημήτρη Δημηρούλη, Χαράλαμπο Μπαμπούνη και Μάνο Στεφανίδη.

Όπως προκύπτει από την επεξεργασία των στοιχείων που συγκεντρώθηκαν, σημαντική ήταν η συμμετοχή των νέων, που κυμάνθηκε στο 20 -25% των συμμετεχόντων, αλλά και ανθρώπων μεγαλύτερης ηλικίας, που αποτέλεσαν το 5% περίπου των ακροατών, καθώς και η ανταπόκριση που σημειώθηκε από όλες τις επαγγελματικές και κοινωνικές κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένων ανέργων, φοιτητών, συνταξιούχων, νοικοκυρών, αλλά και επιστημόνων διαφόρων ειδικοτήτων, εκπαιδευτικών, επιχειρηματιών, ιδιωτικών και δημοσίων υπαλλήλων.

Οι εισηγήσεις, κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων, ο μεγαλύτερος αριθμός των οποίων παραβρέθηκε στο σύνολο των μαθημάτων.

Αναλυτικά ο αριθμός των συμμετεχόντων και όσων παρακολούθησαν ολόκληρο τον κύκλο των μαθημάτων, εμφανίζονται στον παρακάτω πίνακα.

Κύκλοι Μαθημάτων

 

Συμμετείχαν

Έλαβαν Βεβαίωση Παρακολούθησης

Λογοτεχνία

 

248

147

Ιστορία

 

306

190

Τέχνη

 

323

195

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!