Ηλεία: Τα σκουπίδια απειλούν την Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας – Συσκέψεις επί συσκέψεων αλλά καμία λύση

Τον κίνδυνο να μην πραγματοποιηθεί η παρέλαση της 25ης Μαρτίου αλλά και η Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας στις 21 Απριλίου επισύρουν πλέον τοπικοί παράγοντες της Ηλείας λόγω του όγκου σκουπιδιών που έχουν συσσωρευθεί στον Πύργο αλλά και την Αρχαία Ολυμπία. Όπως τονίζουν στην aftodioikisi.gr οι ίδιοι «συνέχεια γίνονται συσκέψεις στο υπουργείο Εσωτερικών από τον Κουρουμπλή αλλά λύση δεν βρίσκεται».

Η προσωρινή λύση της (τελευταίας) στιγμής για τη μεταφορά περίπου 12.000 τόνων απορριμμάτων (10.000 από τον Πύργο και 2.000 από την Αρχαία Ολυμπία) στο ΧΥΤΑ Φυλής δεν υφίσταται πλέον καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, στην απαντητική της επιστολή στους δημάρχους Πύργου Γ. Λιατσή και Ολυμπίας Θ. Κοτζά (σ.σ. επικαλούνταν «εθνικούς λόγους») απάντησε αρνητικά η περιφερειάρχης Αττικής Ρ. Δούρου.

Παράλληλα και η προσωρινή χρήση του ΧΥΤΥ Τριανταφυλλιάς που φαίνεται ότι πρόκρινε κατά της χθεσινή σύσκεψη ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής δεν γίνεται αποδεκτή από το δήμο Ήλιδας

Να σημειωθεί ότι κατά τη χθεσινή σύσκεψη στο ΥΠΕΣΔΑ πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του υπουργού Π. Κουρουμπλή, του υφυπουργού Γ. Μπαλάφα, του αν.  υπουργού Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη, των γενικών γραμματέων Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων Βαγγέλη Καπετάνιο και υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας Χριστίνας Μπαριτάκη, του περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα, του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Διονύση Παναγιωτόπουλου, του αντιπεριφειάρχη Ηλείας Γιώργου Γιωργιόπουλου, του δημάρχου Πύργου Γαβριήλ Λιατσής, του δημάρχου Ολυμπίας Ευθύμιου Κοτζιά, αλλά «λευκός καπνός» δεν βγήκε.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΗΛΕΙΑ, ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ, ΜΑΤΑΙΩΣΗ, ΑΦΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!