Ικανοποίηση από το Δ. Βοΐου από το ΟΧΙ της Π. Δυτικής Μακεδονίας - Aftodioikisi.gr
Τετάρτη
10
Αύγουστος
Back

Ικανοποίηση από το Δ. Βοΐου από το ΟΧΙ της Π. Δυτικής Μακεδονίας

Την ικανοποίησή του για την απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας*, που τάσσεται κατά της δημιουργίας κέντρων κράτησης παράνομων μεταναστών στην περιοχή, εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Δήμος Βοΐου, οι κάτοικοι του οποίου εδώ και τρεις εβδομάδες πραγματοποιούν κινητοποιήσεις, προκειμένου να μην δημιουργηθεί τέτοιο κέντρο σε στρατόπεδο στη Νεάπολη Κοζάνης.

«Το Βόιο, που ξαφνικά θυμήθηκαν οι εκπρόσωποι της κεντρικής εξουσίας και όχι μόνο, έγινε το επίκεντρο ενδιαφέροντος όλης της χώρας ως η πρώτη περιοχή που θα υποδεχθεί παράνομους μετανάστες. Καθοδηγούμενα κέντρα από τους εμπνευστές αυτής της ιστορίας, τοπικοί “παραγοντίσκοι” και κομιστές πολιτικών παιχνιδιών, προσπάθησαν όλο αυτό το διάστημα να πλήξουν τη συνοχή της κοινωνίας, κάνοντας μάλιστα αναφορές σε θέσεις εργασίας και ανάπτυξη στην περιοχή», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση. Παράλληλα υπογραμμίζεται ότι οι κάτοικοι δε θα σταματήσουν τον αγώνα τους μέχρι να διαγραφεί η περιοχή από το σχεδιασμό του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ


* εδώ.

Για τη «γεωγραφία» των «ναι» και των «όχι» στα κέντρα κράτησης μεταναστών, εδώ.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!