Ιεράπετρα: Παραιτήθηκε σύσσωμο το Δ.Σ., κενό διοίκησης ελέω «Αθηνάς»

Στη διάθεση του δημάρχου Ιεράπετρας έθεσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι τις παραιτήσεις τους, αλλά και τα αναπληρωματικά μέλη των συνδυασμών, αντιδρώντας στην παραιτέρω υποβάθμιση του Λασιθίου, καθώς ελέω «Αθηνάς» και υπουργείου Παιδείας του υπουργείου Παιδείας οι σχολές του ΤΕΙ Κρήτης σε Άγιο Νικόλαο και Ιεράπετρα μεταφέρονται στο Ηράκλειο Κρήτης. Με αυτόν τον τρόπο, ουσιαστικά επιδιώκουν να ασκήσουν έντονες πιέσεις στην κεντρική κυβέρνηση, προκειμένου να μην υπάρξει κενό διοίκησης από τις παραιτήσεις. Ήδη ο δήμαρχος, Σήφης Αναστασάκης μετέβη στην Αθήνα προκειμένου να έχει επαφές.

Σύμφωνα με την ομόφωνη απόφασή του, το δημοτικό συμβούλιο «εξουσιοδοτεί τον δήμαρχο να μεταφέρει σε όσους αρμοδίους, κυβερνητικούς, κοινοβουλευτικούς ή κομματικούς παράγοντες, συναντήσει στην Αθήνα τη βούληση όλων όσοι παριστάμεθα στη σημερινή συνεδρίαση να υποβάλουμε τις παραιτήσεις μας, διαμαρτυρόμενοι για την κατάφωρη και πολυεπίπεδη αδικία, που υφίσταται ο τόπος μας».

Ακόμη, στο ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου τονίζεται ότι είναι αυτονόητο «πως παραιτήσεις υποβάλλουν και τα αναπληρωματικά μέλη των συνδυασμών, ώστε να υπάρξει κενό διοίκησης στον δήμο μας. Προσδοκούμε, προσθέτουν, ότι ανάλογη θα είναι η στάση και όλων όσοι εκλέγονται με ψήφους Λασιθιωτών, οι οποίοι θίγονται βάναυσα με όλα όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στο νομό μας».

Παραιτήσεις και από Άγιο Νικόλαο

Στο μεταξύ, συνεδριάζει εκτάκτως το μεσημέρι και το δημοτικό συμβούλιο Αγίου Νικολάου με ανοικτό το ενδεχόμενο παραίτησης των μελών του, ενώ ο δήμαρχος της πόλης Δημήτρης Κουνενάκης, σε δηλώσεις του, χαρακτήρισε άδικη και ανήθικη την μεταφορά του τμήματος του ΤΕΙ στο Ηράκλειο και μίλησε με βαρείς χαρακτηρισμούς, κάνοντας λόγο για «ανίκανους στο υπουργείο Παιδείας, που δεν έχουν κοινή λογική».

Διαβάστε επίσης:
Υπ. Παιδείας: Ιδού, η λίστα με τα ελληνικά ΑΕΙ και ΤΕΙ
Από το «Λασιθιστάν» οι πρώτες παραιτήσεις δημάρχων λόγω «Αθηνάς»
Αγοραστός: Ο Αρβανιτόπουλος αυτοδιαψεύδεται με το το «Αθηνά»
Π. Ιονίων Νήσων: Επιστολή διαμαρτυρίας στον Πρωθυπουργό για την κατάργηση του ΤΕΙ
Δ. Ιωαννιτών: «Λογικές μικροπολιτικών και μικροτοπικιστικών εξυπηρετήσεων» στο «Αθηνά»

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΑΘΗΝΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΔΗΜΟΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ, ΑΕΙ, ΤΕΙ, ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!