Ιδρύεται Κοινωνικό Φαρμακείο στο Δήμο Ρήγα Φεραίου

Στην ίδρυση Κοινωνικού Φαρμακείου προχωρεί εντός ημερών ο Δήμος Ρήγα Φεραίου, προκειμένου να βοηθηθούν οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και να προμηθεύονται τα φάρμακά τους. Πριν μερικές ημέρες πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο συνάντηση μεταξύ της Δημάρχου κ. Ελένης Λαΐτσου και των φαρμακοποιών, όπου καθορίστηκαν οι διαδικασίες, ενώ παράλληλα υπάρχει συνεργασία του Δήμου Ρήγα Φεραίου και με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Μαγνησίας.

Η λειτουργία του Κοινωνικού Φαρμακείου έρχεται ως συνέχεια της λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου στο Δήμο.

Ο Δήμος ξεκίνησε τις ενέργειες για την ίδρυση του Κοινωνικού Φαρμακείου πριν δύο μήνες περίπου έχοντας ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με το Φαρμακευτικό Σύλλογο Μαγνησίας, ενώ πριν μερικές ημέρες πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Βελεστίνου συνάντηση της Δημάρχου Ρήγα Φεραίου κ. Ελένης Λαΐτσου και των φαρμακοποιών που δραστηριοποιούνται στο Δήμο.

Η ανταπόκριση των φαρμακοποιών στο κάλεσμα της Δημοτικής Αρχής για ανάληψη πρωτοβουλίας ίδρυσης Κοινωνικού Φαρμακείου ήταν ιδιαίτερη θερμή. Στη συνάντηση καθορίστηκαν οι διαδικασίες που θα ακολουθούνται για τη λειτουργία του κοινωνικού αυτού εγχειρήματος.

Η διανομή των φαρμάκων θα γίνεται δύο φορές την εβδομάδα, Δευτέρα και Πέμπτη με τη βοήθεια της υπηρεσίας «Βοήθεια στο Σπίτι».

Όσοι δημότες ενδιαφέρονται να διαθέσουν φάρμακα, μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα: 2425350209 και 2425350211.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!