Η υποψήφια Δήμαρχος Αθηναίων Αυγή Μπέσκα – Θεοδόση στα προσφυγικά Αλεξάνδρας

Εκατό κτίρια στην Αθήνα, δημόσια και ιδιωτικά, άνοιξαν τις πόρτες τους και υποδέχθηκαν τους επισκέπτες οι οποίοι, θέλουν να κατανοήσουν και να εξερευνήσουν την αρχιτεκτονική.
Περίπου 550 εθελοντές ανέλαβαν την ξενάγηση.
Η υποψήφια Δήμαρχος Αθηναίων με το ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ για την Αθήνα, Αυγή Μπέσκα – Θεοδόση, η Ευαγγελία Μεταξά, Κοινοτική σύμβουλος στην 7η κοινότητα του Δήμου Αθηναίων και ο Κίμων Αναστασιάδης, ξεναγήθηκαν από τον Δημήτρη Ευταξιόπουλο και την ομάδα εθελοντών, στα προσφυγικά της Λεωφ. Αλεξάνδρας, σύμβολα της νεότερης ιστορίας! Το συγκεκριμένο συγκρότημα πολυκατοικιών είναι χαρακτηρισμένο ως μνημείο από το ΚΣΝΜ το 2009!

Οι πολυκατοικίες της Λ. Αλεξάνδρας είναι η “συμπυκνωμένη” ιστορία της Νεότερης Ελλάδας (Μικρασιατική Καταστροφή και Εμφύλιος). Παρά την εγκατάλειψη τους, οι πολυκατοικίες αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα αρχιτεκτονικά μνημεία τεχνοτροπίας Bauhaus του 20ου αιώνα στην Ελλάδα.
Από την εποχή της Χούντας, είχε ξεκινήσει η προσπάθεια απομάκρυνσης των προσφύγων και η κατεδάφιση των πολυκατοικιών. Δεν τα κατάφεραν. Οι Δημοτικές Αρχές δεν ενδιαφέρθηκαν ποτέ για την διάσωσή τους… Το αντίθετο, την κατεδάφιση επιθυμούσαν. Οι αγώνες των κατοίκων, των κινημάτων και η επιμονή του Δημήτρη Ευταξιόπουλου είχε αποτέλεσμα.
Σήμερα δρομολογήθηκε η ανακαίνιση τους. Η διάσωσή τους είναι αποτέλεσμα των αγώνων του Κινήματος και κάποιων ιδιοκτητών που σέβονται την ιστορία τους!!!

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ, ΑΥΓΗ, ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΑ, ΥΠΟΨΗΦΙΑ, ΑΘΗΝΑΙΩΝ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ, ΜΠΕΣΚΑ, ΘΕΟΔΟΣΗ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!