Η Χρυσή Αυγή κατέγραψε ποσοστά-ντροπή στη γειτονιά του Φύσσα

Ακόμη και στο σχολείο του Κερατσινίου που φοίτησε ο 34χρονος μουσικός, δύο στενά από το σημείο όπου ο χρυσαυγίτης Γιώργος Ρουπακιάς τού αφαίρεσε τη ζωή, την περασμένη Κυριακή οι ψήφοι του νεοναζιστικού μορφώματος έπιασαν διψήφιο ποσοστό, ένα από τα υψηλότερα στην περιοχή.

Όπως δημοσιεύει σήμερα το «Έθνος», απογοητευτική είναι η εικόνα και στις συνοικίες της Νίκαιας, του Περάματος και της Σαλαμίνας, όπου ένα ποσοστό κατοίκων φαίνεται πως ξέχασαν τη δολοφονία Φύσσα, αλλά και την ιστορία των προγόνων τους, που έχουν πληρώσει με το αίμα τους την αντίσταση στον ναζισμό…

Μια πιο προσεκτική ματιά στα εκλογικά τμήματα των άλλοτε «κόκκινων» περιοχών τρομάζει. Στους δήμους, η Χρυσή Αυγή δεν τόλμησε να «κατεβάσει» υποψήφιό της, όμως η κατανομή των ψήφων για τον υποψήφιό της στην Περιφέρεια Αττικής Ηλία Παναγιώταρο καταγράφει την έντονη παρουσία φασιστών. Κατά μέσο όρο, στην περιφέρεια β’ Πειραιά, η ΧΑ κατέγραψε 11%, το ίδιο ποσοστό δηλαδή που συγκέντρωσε η ΧΑ συνολικά στην Περιφέρεια.

Στο Κερατσίνι, τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής ξεκινούν από το 5,97% στο τρίτο διαμέρισμα και φτάνουν ως το 15,41% στο τέταρτο διαμέρισμα του Αγίου Αντωνίου. Στο κέντρο του 3ου δημοτικού διαμερίσματος, στην οδό Βλαχερνών 2, που βρίσκεται κοντά στην καφετέρια Κοράλλι και στο σημείο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, ο μέσος όρος του ποσοστού έφτασε το 10,53%. Το αποτέλεσμα είναι διπλά απογοητευτικό, αν σκεφτεί κανείς πως οι κάλπες στήθηκαν στο 22ο δημοτικό σχολείο, εκεί όπου φοίτησε ο 34χρονος μουσικός. Στις ίδιες αίθουσες που γαλουχήθηκε το αντιφασιστικό φρόνημά του, οι ομοϊδεάτες του Γ. Ρουπακιά έριξαν την ψήφο τους στη Χρυσή Αυγή.

Και οι συμβολισμοί δεν σταματούν εδώ. Στο Πέραμα και συγκεκριμένα στο κέντρο του πρώτου εκλογικού διαμερίσματος που λειτούργησε στο 1ο Γυμνάσιο της περιοχής, καταγράφηκε το μεγαλύτερο ποσοστό της ΧΑ. Το 19,85% του 6378 εκλογικού τμήματος που βρίσκεται στον δρόμο όπου σημειώθηκε η επίθεση σε βάρος των συνδικαλιστών του ΚΚΕ το 2013… Χαμηλότερα, αλλά επίσης προκλητικά, είναι το 14,02% στο πρώτο εκλογικό διαμέρισμα, το 18,36% στο 2ο, αλλά και τα 15άρια που συγκέντρωσε η ΧΑ σε άλλες κάλπες της περιοχής.

Προσβολή στη μνήμη των θυμάτων από το μπλόκο της Κοκκινιάς αποτελούν τα ποσοστά που έλαβε ο Η. Παναγιώταρος και στη Νίκαια. Ο μέσος όρος από το πρώτο εκλογικό διαμέρισμα είναι 11,37%, από το δεύτερο 11,02%, από το τρίτο 10,64%, για να φτάσει στο τμήμα 6177 του Δήμου Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη το 17,7%. Φαίνεται πως το άλλοτε «κραταιό» Τάγμα Εφόδου της ΧΑ στη Νίκαια του προφυλακισμένου Γιώργου Πατέλη έχει ακόμη τους θαυμαστές του.

Ο φασισμός έχει απλώσει βαριά τη σκιά του και πάνω από τα νησιά, ιδιαίτερα τη Σαλαμίνα. Στο εκλογικό κέντρο Αμπελακίων, οι κάτοικοι έδωσαν το 16,44% στη Χρυσή Αυγή, ενώ στο κέντρο Σεληνίων το 15,41%. Τρομακτικό είναι το 26,26% που έχει καταγραφεί στο 6460 εκλογικό τμήμα του δεύτερου δημοτικού διαμερίσματος Σαλαμίνας.

Πηγή: news247.gr

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ΕΚΛΟΓΕΣ, ΦΥΣΣΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!