Η Βυτίνα υποδέχθηκε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Τη Βυτίνα επισκέφθηκε την Κυριακή ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας.

Στρατιωτικό άγημα τον υποδέχθηκε στο κτίριο του Κληροδοτήματος Τριανταφυλλίδη και αφού μεσολάβησε κατάθεση στεφάνων στο μνημέιο του μεγάλου ευεργέτη της Βυτίνας και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου, στη συνέχεια ο κ. Παπούλιας ξεναγήθηκε σε χώρους του κτήματος όπου ενημερώθηκε προφορικά από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Τσαυτάρη για τα σχέδια αξιοποίησης των εκτάσεων αυτών και της μεγάλης δωρέας που έχει κάνει ο Τριανταφυλλίδης.

Ακολούθησε εκδήλωση στην οποία μίλησαν κατά σειρά ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, ο Δήμαρχος Γορτυνίας Γιάννης Γιαννόπουλος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του Κληροδοτήματος Τριανταφυλλίδη Κωνσταντίνος Παναγόπουλος και ο κ. Παναγιωτακόπουλος από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Τσαυτάρης είπε από την πλευρά του ότι στόχος δεν είναι μόνο να αξιοποιηθεί το κτίριο αλλά και να φτιαχτεί το αγρόκτημα αλλά και να γίνει ένα φυτώριο στην περιοχή. Εξήγγειλε τη δημιουργία ενός μουσείου μελισσοκομίας, μίας δομής για την εκπαίδευση νέων μελισσοκόμων και προανήγγιλε προσλήψεις. Επιπλέον, είπε ότι σε πρώτη φάση και σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών θα δοθούν για τη Βυτίνα 330.000 ευρώ.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΠΙΣΚΕΨΗ, ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ, ΒΥΤΙΝΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!