Η «πυριτιδαποθήκη» της Μαραθώνος: Απέραντο προσάναμμα με κλαδέματα στη Ραφήνα

  • Απο stergios
  • 14 Ιουλίου 2019 - 12:25
  • Comments Off

Η εικόνα μιλάει από μόνη της. Ξύλα, κορμοί και κλαδιά από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι και τον Νέο Βουτζά το καλοκαίρι του 2018, βρίσκονται στοιβαγμένα σε μια έκταση 25 στρεμμάτων, στο ύψος της Α’ εξόδου για τον Νέο Βουτζά, σύμφωνα με το βίντεο της ομάδας Up Drones. Η υπαίθρια «πυριτιδαποθήκη της Μαραθώνος», όπως την αποκαλούν, αποτελεί ένα τεράστιο προσάναμμα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «Μηχανή του Χρόνου» η έκταση νοικιάστηκε από τον δήμο Ραφήνας με χρηματοδότηση από το υπουργείο Εσωτερικών, για λογαριασμό του υπουργείου Υποδομών με σκοπό εκεί να μεταφερθεί όλη η καμμένη οργανική ύλη της πληγείσας περιοχής.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα irafina.gr, ο δήμος Ραφήνας, μπροστά στον κίνδυνο να εκδηλωθεί μία νέα πυρκαγιά στην περιοχή, ζήτησε ένα πυροσβεστικό όχημα το οποίο βρίσκεται στο σημείο επί 24ωρου βάσεως ώστε να επέμβει άμεσα σε περίπτωση ανάγκης, όμως οι κάτοικοι ζητούν επιτακτικά την απομάκρυνση των κομμένων δέντρων.

Δείτε το αποκαλυπτικό βίντεο από drone:

Πηγή πληροφοριών: updrones.gr/ irafina.gr / mixanitouxronou.gr

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ, ΡΑΦΗΝΑ, ΜΑΤΙ, VIDEO, ΔΗΜΟΣ ΡΑΦΗΝΑΣ, ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ, ΝΕΟΣ ΒΟΥΤΖΑΣ, ΚΛΑΔΕΜΑΤΑ, ΠΡΟΣΑΝΑΜΜΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!