η-ποε-οτα-στηρίζει-τις-κινητοποιήσεις-1035676
ΔΗΜΟΙ | 04.10.2022 | 19:49

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων ΟΤΑ Ηρακλείου

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) στηρίζει τις κινητοποιήσεις του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. του Νομού Ηρακλείου, στις οποίες προχωρά με αίτημα την ενίσχυση με προσωπικό των Υπηρεσιών Καθαριότητας. Σύμφωνα με Ανακοίνωση-Καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Νομού Ηρακλείου, οι υποσχέσεις της Δημοτικής Αρχής Μαλεβιζίου για προσλήψεις συμβασιούχων, προκειμένου η Υπηρεσία Καθαριότητας να ενισχυθεί με εργάτες και οδηγούς, έμειναν λόγια, με συνέπεια η σοβαρή υποστελέχωση της υπηρεσίας να παραμένει, οι ελάχιστοι εργαζόμενοι να βρίσκονται σε εργασιακή εξουθένωση και οι ανάγκες να μην καλύπτονται όπως πρέπει.

Με την κατάσταση να έχει φτάσει στο απροχώρητο και με την Δημοτική Αρχή να εμπαίζει τους εργαζόμενους, ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Νομού Ηρακλείου προκήρυξε ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ για το προσωπικό του Δήμου Μαλεβιζίου, για την ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022, από τις 07:00 π.μ. έως τις 11:00 π.μ. Οι εργαζόμενοι δηλώνουν δε αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι να ικανοποιηθεί το αίτημα τους.

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στηρίζει τον Σύλλογο Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Νομού Ηρακλείου και το αίτημα για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, δηλώνει την συμπαράσταση της στην υπεράσπιση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των Ο.Τ.Α. και καλεί την Δημοτική Αρχή Μαλεβιζίου να βάλει στα άκρη τις μεθοδεύσεις και τα τερτίπια που οδηγούν στην ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών, καλύπτοντας τα κενά σε προσωπικό με άμεσες προσλήψεις.