Η ΚΕΔΕ ζητάει να επιστρέψει στο σύνολό της η Δημοτική Αστυνομία

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας συντάσσεται πλέον με πρόταση του δημάρχου Ηρακλείου Αττικής, Νίκου Μπάμπαλου, για την επαναφορά του συνόλου του προσωπικού της Δημοτικής Αστυνομίας στους ΟΤΑ, που υπηρετούσε σε αυτούς πριν την κατάργησή της.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε στην τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Ισότητας της ΚΕΔΕ, στην οποία μετέχει ο κ. Μπάμπαλος. Ο δήμαρχος Ηρακλείου ανέλυσε την επιχειρηματολογία της πρότασής του, εξηγώντας πως επαναφορά της Δημοτικής Αστυνομίας πίσω στους ΟΤΑ με μέρος όμως του προσωπικού που στελέχωνε την υπηρεσία, προ της αρχικής της κατάργησης, δεν θα έχει ουσιαστικά αποτελέσματα στην κατεύθυνση των στόχων που θέλει να εξυπηρετήσει η επαναλειτουργία της υπηρεσίας. Όπως χαρακτηριστικά είπε ο Νίκος Μπάμπαλος «Δημοτική Αστυνομία χωρίς προσωπικό είναι κενό γράμμα».

Για αυτό το λόγο, ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής προτείνει: είτε να επανέλθουν στη νέα Δημοτική Αστυνομία όλοι όσοι υπηρετούσαν και πριν – και όχι μόνο όσοι μετετέθησαν στην Ελληνική Αστυνομία που προβλέπει το προτεινόμενο νομοσχέδιο – είτε να επιτραπεί στους δήμους να προχωρήσουν στην πρόσληψη του προσωπικού εκείνου, που απαιτείται για να λειτουργήσει αποτελεσματικά ο θεσμός ανά δήμο.

Ο κ. Μπάμπαλος κατέθεσε στην Επιτροπή και την επιστολή με την εν λόγω πρόταση, την οποία μεταβίβασε πρόσφατα στον γενικό γραμματέα Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημήτρη Τσουκαλά, και την οποία προσυπογράφουν οι περισσότεροι επικεφαλής των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου Ηρακλείου Αττικής.

Η Επιτροπή Θεσμών της ΚΕΔΕ αποφάσισε να υιοθετήσει την πρωτοβουλία του δημάρχου και να παραπέμψει την πρόταση στο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης.

Επιπλέον, ο Νίκος Μπάμπαλος κοινοποίησε στην Επιτροπή την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Ηρακλείου Αττικής να αιτηθεί την πρόσληψη 51 ατόμων ως μόνιμο προσωπικό, κόντρα στη μνημονιακή απαγόρευση και προκειμένου να λειτουργήσει ομαλά ο Δήμος.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΚΕΔΕ, ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΝΙΚΟΣ ΜΠΑΜΠΑΛΟΣ, ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΕΣΜΩΝ ΚΑΙ ΙΣΟΤΗΤΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!